Underbara ledighet

Jag har nu tre lediga veckor att se fram emot, sen är det bara en vecka kvar med jobb, och sen börjar ju.. ja.. skolan.. Shit, sista året i skolan. Sen börjar det väl på riktigt antar jag.. Just nu känns det som att det är skönt att jag faktiskt vet exakt vad jag ska göra i ett år efter skolan. Dessutom får jag ju ett år till på mig att bestämma mig för hur resten av livet ska se ut.. Åtminstone hur de närmaste åren ska se ut. Nä, det här lät ju lite för "vist". Men jag är ju en vis pojke.
Om några timmar smäller det. Norge, wohoo!! Enda resan i sommar, och även om jag inte kommer utanför Norden så ska det bli skitkul. Träffa släktingar (vet inte om jag har sagt det tidigare, men nej - jag har inga norska släktingar. Eller jo, egentligen har jag ju det, men ingen norsk släkting som bor i Norge iallafall. Eller.. Skit samma), ta det lugnt, och såklart - fira pappas födelsedag. Gubben fyller faktiskt 50. Ser väl inte fram emot bilresan lika mycket kanske. 7 timmar i bil, 2 på färja till Norge, och ytterligare några timmar i Norge. Just nu känns det lite surt att man inte bor på andra sidan Sverige, typ Göteborg. Det skulle vara lite bekvämare, och dessutom är Göteborg en grym stad. Eller så kan bara Norge och Finland byta sida i några dagar, det skulle vara bäst för oss.
Hur kan det ens vara så j*vla långt till Norge?!
Vi ha varit så smarta och beslutat att vi ska åka på natten. Ingen trafik och en extra dag i Norge, eftersom vi egentligen skulle ha åkt imorgon. Perfekt.
Jag kommer vara borta i en knapp vecka, alltså kommer inte bloggen få min uppmärksamhet den närmsta veckan. Det skulle den väl inte ha fått annars heller.. Måste säga att blogga är det minsta man vill göra nu, något som syns på de flestas.
Grattis i förskott på 50-årsdagen, padre.
Bye bye Sweden
Dagens låt: Norges nationalsång (hur nu den låter..)

En skruv lös

Det är kanske dags att inse att det inte kommer att bli mer än ett inlägg i veckan under det här lovet. Jag skriver inget när jag är ledig, så jag lär ju inte skriva mer nu när jag jobbar.
Jobb, ja just det, jag har jobbat två nätter - och jag ska jobba sex nätter till! Sex! 6!! Skit.. Men sen, sen jävlar, då blir det Norge i en knapp vecka, och ledighet i sammanlagt två veckor till. 
Än så länge  har jobbet gått smärt- och felfritt, men inatt smällde det. Mitt i en uppförssbacke så lossnar en skruv på styret, och då kan man ju själv få gissa hur lätt det är att cykla med ett styre som pekar åt vänster, och ett hjul som på något sätt pekar åt höger. Det som jag tidigare har sett som lättförtjänta pengar (man får i princip betalt för att motionera och man är ledig på dagarna) var inatt inte lika lättförtjänta. Jag hade väl kommit ungefär halvvägs när den förbannade skruven lossnade, så jag hade egentligen inget annat val än att leda cykeln resten av vägen, samtidigt som jag skulle dumpa tidningar i påstlådor. Det var en utmaning, minst sagt.. Men jag löste det, och det tog egentligen inte speciellt mycket längre tid än vad det brukar. Men visst var det mer ansträngande, absolut. Lyssna på den här: Min cykel hade en skruv lös. Oooo..
Idag skulle cykeln lagas. Den måste ju liksom vara hel, annars kan man ju inte kalla sig för "cykelbud" (varför man nu vill göra det vet jag inte). Det visade sig att skruven hade gått av. Den ena delen hade fastnat i röret (bara jag förstår antagligen vad "röret" är, möjligen dom som är extremt insatta i cykelns uppbyggnad), och den var helt omöjlig att få ut. Helt omöjlig. Pappa åkte från Edsbro till Norrtälje för att hjälpa mig - han är mer kunnig inom det här ämnet -, och visst kom han med en lösning. Han lyckades inte heller få ut skruven, så jag behöver inte skämmas för det, men lösningen var att vi åkte till gubben vi köpte cykeln av. Och självklart så hade han reservdelar. Perfekt. Och reservdelen passade. Perfekt! Så var det problemet löst. Perfekt.
Dagens roligaste: Jag, pappa, farmor och farfar åkte ner till stan för att ta en fika (varför säger man "en fika"), och på parkeringen så hände något hyfsat roligt. Pappa klagar först på farmors parkering, på den ena sidan är det en halvmeter till nästa bil, och på den andra sidan är det två meter tilll nästa bil. Farmor förstår först inte vad pappa pratar om, men när hon ställer sig bakom bilen så upptäcker hon själv hur läget var. Ni kan vara lugna, det här var absolut inte det roliga.
Jag, farmor och pappa står utanför bilen och väntar på att farfar ska komma ut. Vi hör att farfar tutar (farmor säger ungefär "vad har han på ratten att göra"), och vi uppptäcker att farmor har låst in honom i bilen. Det var det roliga. En inlåst farfar. Låter väl inte så kul, men farfars min när han upptäckte att han var inlåst borde kunna bli berömd, bara för att liksom.

Kvällen kommer väl tillbringas i sängen, jag är väldans trött, och jag kan inte förstå varför.. Ehh?? Varför är jag så trött.. Hmm.. Eh.. Ja just det.. Jag cyklar ju runt på nätterna och delar ut tidningar till folk som inte tänker på att det faktiskt är någon som har lämnat tidningen i deras brevinkast/postlåda. Det gjorde inte jag heller, men nu när jag sitter och läser Norrtelje Tidning vid frukosten, så skänker jag en tanke till alla tidningsbuden där ute.. Nä, fy vad fult det lät, jag bara skojade, det gör jag ju självklart inte.
Adiós
Dagens låt: Regina Spector - The Call

No need to worry

Dags för mitt första inlägg på en vecka. Det blir väl lätt så att när sommarlovet är här, då drabbas bloggen. Det är kanske inte det man prioriterar. Inte jag iallafall. Hela veckan har handlat om jobb, och det går helt klart bättre och bättre. Det enda jag kan berätta om  från de här nätterna är att Erik och Desse av någon anledning gjorde mig sällskap en natt. Kul till en början, men sen tog dom mina bananer (jag måste ju äta nåt), då fick dom dra. Men sällskap var trevligt, även om dom nallade mina bananas.
Nu har jag en ledig vecka att se fram emot, och den ska jag använda till att slappa. Ingen annat. Bara ta det lugnt. Sen är det en vecka kvar med jobb, innan jag åker med familjen till Norge i ungefär en vecka. Allt som allt kommer jag vara ledig tre veckor i rad runt den där veckan, och det ser jag ju fram emot.
Idag säger vi grattis till Pernilla och Sofie, som båda fyller 18. Därmed så är de också med i 18-årsklubben. Pernilla ordnade upp en fest igår, och det var väldigt skoj. Party i Svanberga låter väl inte så imponerande, men med Pernilla går det egentligen inte att ha tråkigt. Party i Edsbro låter väl kanske inte heller så frestande..
Det var lagom mycket, trevligt, folk som var där, så det blev en bra kväll. Mina, Ibbes och Eriks presenter till födelsedagsbarnen blev uppskattade. Vita tröjor med hemmagjort tryck, och Eriks talang för att skriva dikter visade sig igen. Sofie och Pernilla verkade bli väldigt glada, och då blev vi glada. 
Vi skrev våra namn längst ner på tröjan, och vi upptäckte lite för sent att Ibbes namn hamnade precis där. Ni förstår nog var jag menar. Men det fanns en anledning till varför vi valde storleken XS - tröjorna var inte tänkta att bäras. Dessutom så tror jag nog att en del av färgen försvinner om man tvättar dom. Alltså, Sofie och Pernilla: det är bäst om tröjorna inte används!
Det blev väldigt mycket studsmatta och fotboll, och ju senare det blev, desto svårare blev det att hoppa studsmatta och spela fotboll. Jag har ännu inte kommit på varför... Det måste ha varit pga att det blev mörkare.. Definitivt.
Men som sagt, Svanberga var helt okej, och Pernilla var en bra partyfixare.
Pernilla och Sofie, grattis igen =) Och Pernilla, ha det så skönt på Rhodos! (Hon åker alltså dit på sin födelsedag).

Imorrn blir det Söderstadion och Bajen - Norrköping. Bajen är mitt lag och Norrköping är pappas. Kul kul. Men tyvärr pappa, vi vet ju redan hur det kommer gå.. Jag kanske ska säga det också att Norrköping ligger ganska sist.
Nu när jag är ledig ska jag försöka uppdatera lite oftare, men det är ju som sagt sommarlov..

Dagens låt: The Clash - Bankrobber.
Jag har alltså upptäckt den här låten sisådär 25-30 år senare än alla andra, men shit vad bra den är!! Spelar ingen roll att jag upptäckt den först nu, den är grym!

RSS 2.0