There ain't no motive for this crime

Skolan är mitt i slutspurten, därav den bedrövligt dåliga uppdateringen. Jag struntar alltså i bloggen för tillfället. Men nu, när jag har liiiiite fritid, så klämmer jag in ett inlägg. De senaste dagarna har passerat utan att något speciellt hänt, därför finns det inget speciellt att berätta om. Därför berättar jag inget speciellt om dessa dagar. Ehh, jo, just precis.
För övrigt laddar jag inför några intensiva kommande dagar. Inte intensiva som i "jag-måste-plugga-arslet-av-mig-intensiva" (även om jag skulle behöva det) utan intensiva som i "fest-fest-kul-och-allt-det-där-intensiva". På lördag är det avslutning med innebandyn, och på schemat står tennisturnering. Dubbelturnering för att vara exakt. Tennis är ju förbannat kul, så det ser jag fram emot. Efter det blir det bastu och sedan tacobuffé. Sen... Ja, sen blir det som det blir. Måndag är nästa dag jag siktar mot. Studentskiva. Wihoo! Mango Bar, 22.00, biljettpris: 120 kronor, kom dit kom dit kom dit! Tema: serier. Jag har nog bestämt mig för vad jag klär ut mig till. Jag diggar South Park, och ska man vara någon därifrån finns det ju bara en att vara. Cartman.  Det är lätt att göra sig fet (ja just det, göra sig fet), men problemet ligger i kläderna. Jag har inga kläder som stämmer överens med Cartmans outfit. Dessutom behöver tröjan vara extremt fucking stor om jag ska få plats med en massa kuddar. Men jag ska dra en runda på stan och se vad jag kan hitta.

Annars händer det inte mycket i mitt liv för tillfället. Skolan kväver mig, det är väl typ det. Men tänker jag på hur några veckor det är kvar till studenten så blir saker och ting lättare att genomföra.

Just det ja, sommarjobb. Eftersom jag ska ha en del saker för mig i sommar, Hultsfred, Boden och allt det där, så blev det inte speciellt mycket jobb. När jag kunde jobba fanns det inget jobb och när jag inte kunde jobba fanns det massa jobb. Typiskt. Men vi skrapade ihop två veckor. Två veckor liksom. Kul.
Det jag kan glädja mig åt är att jag förmodligen inte kommer kunna slösa speciellt mycket pengar när jag är i Boden. Så en del av de få kronorna jag kommer tjäna under sommaren (och lumpen!) kanske kan sparas istället för att slösas.
Yepp, vi får se hur det blir med den saken.
Adiós

I don't wanna be kept, I don't wanna be caged, I don't wanna be damned oh hell

För andra inlägget i rad behöver jag sammanfatta flera dagar. Låt oss börja med födelsedagen:
Det var en väldigt behaglig födelsedag, precis som en födelsedag ska vara. Lite uppvaktning och lite presenter innan jag blev upphämtad av Kim och hennes päron. Väl hemma hos henne började vi fixa och dona innan gästerna kom. Mat, dricka, märkliga spel, ytterligare några presenter och skratt sammanfattar middagen/partyt bra. När klockan hade slagit 00.00 stod vi utanför Mobergs (Kim fyllde 18 på lördagen, därför var vi ju tvungna att vänta till tolvslaget) och vi gick genom dörrarna mot ännu mer skratt, och även dans. Jag, Erik och Ibbe ledsnade dock ganska snabbt. Efter ett kortare stopp på Statoil (French är ju ett måste!) lade vi oss, halvt sovandes, på Ibbes soffa. Födelsedagen var, kort sagt, mycket bra.
Lördag, påskafton: jag blev hämtad av syster, och i en förbannat varm bil åkte vi hem mot Edsbro. Jag kan nöjt säga att jag inte hade ont i huvudet överhuvudtaget, som man ju som bekant kan ha ibland. Hemma var förberedelserna för påskbordet i full gång. Kusin Lollo var där, jag fick ännu ett grattis, trevligt trevligt, och middagen hamnade på botten av min mage rätt så snabbt. Och så hembakta bullar och kokosrutor på det. Och så var det allt godis ja...
Äh, är det någon gång man ska äta sig fet så är det väl ändå under påsken.
Det kan jag väl förresten tycka är lite konstigt - Jesus hängde på korset och led, detta "firar" vi genom att svulla järnet. Men Jesus, du har mitt medlidande brotha!
Eller vänta, vi kanske firar att han återuppstod..... Skit samma helt enkelt.
Söndag: En rätt så meningslös dag. Förutom kvällen, då farmor och farfar kom på besök för det sista firandet av min övergång från 18-åring till 19-åring. Kvällen var mycket trevlig och jag fick bl.a. se det största blåbäret jag någonsin sett. Gott var det också.
Tack, släkt och vänner, för att ni förgyllde mina första dagar som 19-åring.

Måndag: Halva dagen krattades det löv. Vi var lite sent ute, men skiten måste ju bort. Jag försökte även plugga, men religion och påsklov är helt enkelt ingen bra kombination.
På kvällen begav jag mig till Norrtan för att umgås med Erik och Pörni. En grymt rolig kväll, fylld med skratt (som alltid tydligen), krånglande magar (ja Pörni, men det du vill att jag ska skriva är alldeles för grovt för att skrivas på en blogg som är helt befriad från fult språk), ett mycket märkligt spel, The Ring, "The Ringer" och glädje (för mig) respektive sorg (för Erik) på FIFA.
Erik och Pernilla är tamejfan två av de roligaste personerna man kan umgås med. Utan tvekan. Jag skulle nog tro att vi är en ganska giftig trio.

Dagen idag har bestått av en sak, och endast en: Byte av rum. Eftersom Empo har flyttat var det dags för mig att, äntligen!, få det största, bästa och skönaste rummet. Men det var fan inte skönt att flytta möbler. Upp för trappan, ner för trappan, ont i ryggen, upp för trappan, ont i benen, ner för trappan, ännu ondare i ryggen, möblera, klämma ett finger, upp för trappan, få en rejäl smäll på knäskålen, ner för trappan, upp för trappan, förbannat j*vla ont i ryggen och nu sitter jag här. Mörbultad skulle man nog kunna säga. Men rummet är fixat. Och nöjd är jag.
Jag hann faktiskt titta på Chelsea - Liverpool, och det var ju tur det! Vilken match alltså!! Helt sjukt! 4-4 blev slutresultatet, och jag tycker personligen att inget av de här lagen spelar rolig fotboll, men det här, det här var den kanske roligaste matchen i år! Hoppas bara att matchen imorgon, Porto - United, blir lika rolig. Går inte United vidare vette tusan vad jag tar mig till.
Men jo, klart United går vidare.

Imorgon ska jag plugga. Seriöst. Imorgon ska jag plugga.
Adiós

19

Att uppdaterna bloggen är inget jag varit bra på den senaste tiden. Tiden räcker helt enkelt inte till. Men jag ska väl försöka dra någon slags sammanfattning av den senaste veckan:
- För första gången i mitt liv var jag nära att faktiskt ramla ihop av trötthet. "Mjölksyreträning" var precis så äckligt och jobbigt som jag trodde att den kunde vara. Men det går faktiskt att ta sig igenom ett sådant träningspass när man verkligen känner att det ger nåt.
- Jag har aldrig känt mig så icke-exalterad över att fylla år. Jag tror, eller vet snarare, att morgondagen kommer bli mycket trevlig och bra på alla sätt och vis, men att gå från att fylla 18 och därmed bli myndig till att fylla 19 år. Nä, det känns nästan som att man går ett steg bakåt. Men så är det ju inte.
Men visst fan ska det ändå bli kul att fylla år. Helt klart. Speciellt med hela familjen för ovanlighetens skull i samma hus. Och en kväll fylld med fina vänner, mat, alkohol och dans.
Jodå, att fylla 19 blir nog en succé det också.
- Jag har aldrig upplevt skolan så öde som idag. Förklaringen? Sam-ekonomi hade studentskiva igår. Jag kunde ha varit på den jag också, men jag hade varken ork eller lust. Jag laddar till vår egen istället. 27 april, så att alla vet. Mango Bar, Stockholm, 22.00-03.00. ("Biljetterna börjar ta slut". Tick tack, tick tack).
- Saker som abslout inte ska hända någon man står nära händer ändå. Jag är inte den drabbade, men några av mina vänner är. Ibland hatar jag den här världen.
- Prov i sam C kan vara det drygaste som finns. Så känner jag innan provet, när jag skriver provet och efter provet. Men jag lyckades fan fixa ett VG på det. Åtminstone "trodde" läraren Goran (nej han heter inte Goran, men det är bra mycket roligare med det än "Göran") att så var fallet.
- Äntligen lyckades jag vara riktigt aktiv under en debatt i svenska C. Förmodligen var det för att ämnet passade mig som handen i handsken - "Avskaffa värnplikten" - och jag inkasserade mitt andra MVG (-) på två debatter. Dessutom resulterade ju matlådan i ett MVG. "Talarskolan" is the shit!
- I helgen var jag på det mest internationella partyt i mitt liv. Det fanns israeler, det fanns amerikaner, det fanns en mexikan och det fanns en ryss. Och mitt i allt detta fanns det några svenskar. Kvällen var minst sagt.... Intressant. Förutom att få ta del av utländska personers sätt att partaja på så lade jag också märke till att vissa personer kanske borde hålla sig från vissa saker. Jag var oskyldig (faktiskt!). Men man lär sig av sina misstag, visst?

Jaha, klockan har slagit 00.00. Det betyder att jag är 19.
Grattis David. Tackar tackar.

Det var faktiskt inte meningen att publicera det här inlägget just exakt 00.00.


I wanna have the same last dream again, the one where I wake up and I'm alive

Tydligen ska det ha uppstått någon slags konflikt inom The Killers. En konflikt som är så allvarlig att medlemmarna "inte kan åka i samma bil utan att försöka ha ihjäl varandra under turnén". Jag skiter i hur dom löser den här förbannade konflikten, bara dom kommer till Sverige. Eller jag skiter i om dom löser den, bara dom kommer till Sverige. Jag vet inte hur det där funkar, om dom bara ringer och säger att "nää tyvärr, grabbarna är lite arga på varandra, så vi kan tyvärr inte komma till Sverige", så är det klart sen. Eller om det finns någon slags skyldighet att komma om man faktiskt är inbokad.
Får jag inte se The Killers blir jag ledsen. Jag blir mer än ledsen. Jag blir åt helvete deprimerad. Det finns ju bara inte att snubbarna inte kommer, nu när jag har biljett och allt. Fan fan fan.

Den här förbannade nyheten (som ju lika gärna kan vara falskt alarm) skulle ha förstört vilken dag som helst, men några finfina betyg i svenska C gjorde saker och ting mycket bättre. Anförandet om matlådan resulterade i ett MVG (yippi) och debatt nummer 1 i ett MVG-. Hur jag kunde få det på debatten förstår jag inte (och neeej, jag säger inte bara så "för att") - jag yttrade mig sammanlagt två gånger, och det jag sa var inte bra. Men det är väl bara att tacka och ta emot. Svenska C is the shit för tillfället. Religion däremot. Nä fy.
Jag har redan förberett mig på ett påsklov fyllt av plugg. Ett påsklov fyllt av historia. Av engelska. Av psykologi. Och av äcklig religion.

Dra på trissor, om en vecka är jag 19. Det är faktiskt ganska praktiskt att fylla år på långfredagen. Det lutar åt att det blir ett gemensamt party med Kim, som fyller år dagen efter. Det blir nog bra. Någon som vill äta, dricka och ha kul? - då vet ni vart ni ska vara på långfredagen.
Men att fylla 19 är väl inget speciellt. Bara ett steg på vägen mot att få handla på systemet. HAHA, som att det är något man skulle längta till. Nä, inte jag iallafall. Men mycket annat händer ju när man fyller 20.
19 däremot. Det är en betydelselös ålder. Men lik förbannat en ålder som jag kommer umgås med i ett år.
 
Det ryktas om party hos Therese imorgon. Får se hur det blir med den saken.
Förutom det kommer det bara vara jag och sam C-boken den här helgen. Prov på måndag. Internationell ekonomi är inte så tråkigt som det låter. Det är bra mycket tråkigare. Och svårt. Och mycket. Och.... bara värdelöst.

Adiós

RSS 2.0