26/6

Det var tänkt att jag skulle gå upp tidigt idag, och med tidigt menar jag tolv. Det slutade med att jag slog på mobilen tills den blev tyst, och sov vidare tills klockan var ungefär halv två. Förbannat ansträngande med sommarlov. Tur att skolan är tillbaka snart..
När syster kom hem från jobbet och andra syster hade vaknat så åkte vi till Norrtälje, där det skulle handlas, handlas och handlas lite till. Första stoppet var Apoteket (alltid lika trevligt med denna gröna medicinbutik), och därefter "Skokanonen". Jag hatar det namnet. Skorna där ska tydligen vara skit, men eftersom det är så billigt så köpte jag mig ett par, som ganska exakt ser ut som mina nuvarande. Efter det var det dags för Coop, och det suger ännu mer nu när dom har möblerat och byggt om i hela affären. Helt hopplöst, man ser förmodligen ut som en vilsen.. Ja, som en vilsen nånting. Coop blev avklarat ganska snabbt, och sen var det dags för hemfärd.
Kanske ska berätta om myntinkastet också. På väg från Apoteket så ser vi en man, en ung man, som sitter på en bänk och pratar i telefon. Av nån anledning så sitter han i skräddarställning på bänken, tröjan hade åkt upp en bra bit, byxorna satt ganska, eller väldigt, långt ner och vi såg glipan mellan skinkorna. Därav namnet - myntinkastet. Det var en hemsk syn, men det framkallade skratt, om man säger så. Hyfsat roligt. Det är en sån sak som kan rädda ens dag (om man har en dålig).
Om du som satt på bänken i skräddarställning och visade myntinkastet läser det här så ber jag om ursäkt. Men det var roligt.
När vi kom hem och skulle bära in varorna från bilen, så fick jag extremt j*vla ont i handleden när jag lyfte upp en kasse. Nu har jag så ont att jag inte kan vrida på den (men tydligen skriva på ett tangentbord), och snart börjar jag nog storböla. Har jag ont imorgon blir det fan ett besök hos farbror doktor.
För att lindra smärtan så åt jag mat, det hjälpte såklart inte, och tittade på film med syster. Cloverfield är en film jag rekommenderar starkt! Grymt bra. Visserligen blir man nästan åksjuk, eftersom det är filmat med "handkamera" plus att dom springer ganska mycket, men det spelar liksom ingen roll. Inte ens "monstret" förstörde filmen, och så är ju faktiskt fallet i många filmer. Om ni nu tror att jag har avslöjat något, så har jag inte det. Eller kanske lite, men det är något som man listar ut väldigt tidigt. Så ni behöver inte bli arga.
Men alltså, jag rekommenderar den filmen.
Nej, jag kan inte låta bli, jag måste säga något om matchen. Ryssland - Spanien. Nu kan jag vara väldigt nöjd med mitt tips jag hade innan EM började - att Spanien skulle vinna. Det är ju ganska nära nu. Bara en enkel seger mot Tyskland kvar. Mitt tyska efternamn kommer alltså inte hindra mig den här gången heller: Tyskland ska förlora!!!!!
Matchen ikväll var väl ingen jättebra match, men det var ju helt klart rättvist. Jag är lite sorgsen, helt allvarligt, sorgsen, över att man inte fick se mer av Arshavin (ryssen som är 27 men som ser ut som 10). Spanien var väl lite för bra helt enkelt.
Jahaja, det var väl det. Nu ska det bli intressant att se om jag kan sova med den här förbannade handleden..!
Gonatt, hej svejs

Turkiet - Tyskland

Pinsamt är väl det bästa ordet man kan beskriva TV4 med. Tillfälligt avbrott mitt i en semifinal liksom! Visst, Ola i studion (som alltid ser så himla allvarlig ut) sa att det var likadant för alla länder och för alla tittare, och man får väl tro vad man vill om det. Tråkigt att missa sista minuterna bara.. Och nu när jag ändå är på gång och sågar TV4 så kan jag väl säga nåt om reklamen. Den är underbar! NOT (sorry Sundin, jag lovar att det här var sista gången, Björn Gustafsson har satt sina spår). Håller ett program på i en timme, så är 45 minuter reklam. Tur för dom att det är enda kanalen som sänder fotbollen, annars hade tittarsiffrorna varit sisådär jättedåliga.
Och jag kan inte förstå varför domaren inte blåste av! Han skulle ju självklart ha blåst av matchen och sagt att "sorry killar, men tv-tittarna i Sverige har ingen bild för tillfället, så ni kan väl vila lite. Och hörni, passa på att dricka vatten". Skandal.
Trots mitt tyska efternamn (Doster) och mitt tyska ursprung (1/4 tysk) så hejade jag på Turkiet. Inte bara för att jag hatar tysk fotboll och Michael Ballack, men också för att Turkiet har varit grymma, och förbannat roliga att titta på. EM:s skönaste fakta: innan den här matchen så hade Turkiet varit i ledningen i sammanlagt 2½ minut. I 2½ minut hade man alltså haft fler mål än sin motståndare, och ändå så var man i semifinal. Efter den här matchen så tror jag att det blev nio minuter - och då var man ändå nära att komma till final. Det är faktiskt grymt.
Turkiets förbundskapten borde få nåt slags pris, bara för att var så skön och härlig. (Och svettig - förmodligen svettigare än de flesta spelarna).
Imorgon (eller idag egentligen - omställningen från jobb till ledighet har inte blivit så bra, klockan är två och jag är fortfarande vaken) är det Ryssland mot Spanien. Som jag har sagt tidigare så tror jag att Spanien vinner hela EM - alltså så kommer Ryssland att möta Turkiet i match om tredje pris. Herrej*vlar vilken match det kan bli!
Eftersom ryssarna är kvar i turneringen så betyder det att jag kommer få se Andrei Arshavin TVÅ matcher till :D:D Det gör mig lycklig.

Slutligen så måste jag kommentera SPORT-Expressens framsida idag. Den var en aning pinsam måste jag säga. En stor bild på en kebabrulle (heter det så? :S), och så en pratbubbla där det stod ungefär "Ey kompis, nu ska vi fira hela natten". Det jag tycker är pinsamt är att det där "ey" fanns med. En helt värdelös sak att bli irriterad på, men jag kan inte hjälpa det.

Nej, nu har två inlägg i rad innehållit sport - skäms David! Ber om ursäkt, men det kommer förmodligen hända igen.
Adiós
Dagens låt: The Killers - Smile Like You Mean It

Ganska tråkigt..

Jag skrev nyss ett inlägg som blev ganska så raderat, och sånt gillar man ju.. HaTa BlOgGeN!
Erik skrämmer mig mer och mer med sina bilder på dagens outfit. Jag har nu fått det bekräftat att han lånar/snor kläder ur sin mammas garderob. Men jag har också fått bekräftat att hon aldrig använder dom. Jag frågade honom varför han inte har kläderna i skolan, och han bad mig betygsätta dom på en skala 1-10. Då förstod jag varför han inte använder kläderna i skolan, han tycker alltså inte heller att kläderna är fina. Här kan ni se ett exempel. Nej men se där, en länk.

Jag har märkt att omställningen från att ha jobbat till att vara ledig har varit ganska tung. Eftersom jag har jobbat på nätterna i en vecka, så verkar det som att kroppen är inställd på att jag ska vara vaken på nätterna. Visst, det är ju bra när jag jobbar, men fan inte när jag är ledig och ska sova!
Sommarlovet har hittills varit ganska tråkigt, mest p.g.a. det dåliga vädret. Men om vädret är dåligt så har man i alla fall något att skylla på när man sitter inne hela dagarna. Iofs så finns det väl ingen anledning att vara ute om det är dåligt väder, så vi glömmer vad jag precis sa.
Igår kväll var jag i Hallsta (jag vet, fyfan) med padre och Empo. AIK - Gefle var väl ingen höjdare direkt, och vi hade solen rätt i ansiktet hela matchen. Innan matchen så tippade vi resultat, och läser ni dagens Norrtelje tidning så ser ni vad reultatet blev, och då förstår ni vad jag tippade.
Ikväll blir det förmodligen Hallsta igen (Hallsta två dagar i rad har nog aldrig hänt tidigare, allvarligt talat), eftersom det är speedway. Det är faktiskt kul att titta på, och för er som inte vet, Hallsta har ett lag i Elitserien - Rospiggarna.

Jag har, precis som många andra, blivit lite småkär i Ryssland (inte i hela landet, men i fotbollslandslaget). För jävlar vilken match dom gjorde mot Holland. Nu behöver vi ju verkligen inte skämmas för att vi åkte ut mot Ryssland. Jag blev förtjust i främst en spelare. Andrei Arshavin (ryska stavningen är på topp idag, host.. host..). Killen är 27, men ser ut som 10. Han gjorde vad han ville hela matchen. Vad han ville! Så bra skulle man ju gärna vilja vara på något liksom.. Mot Sverige var det bara hopplöst när han hade bollen, men mot Holland var det bara grymt. Jag har alltså fått en idol på bara nån dag. Han ser ut som 10, men shit, killen kan spela fotboll! Man United-nörd som jag är, så skulle jag kunna döda för att få honom dit. Inte döda, men nästan..
Nej, nu ska jag återgå till att göra ingenting, hej svejs!
Dagens låt: Sugarcult - Stuck In America

Sverige, Sverige, Sver........ yssland..

Mitt tips hade ju varit grymt bra om jag hade sagt 0-3 istället för 3-0. Jag hade inte haft rätt, men ändå varit ganska nära. Bra match Sverige! På ett sätt är det bra: Man kan nu läsa sporten (vilket jag gör dagligen) utan att behöva stöta på ett mittuppslag med en stor bild på Zlatans fötter - utan strumpor (lyssna på skämtet: "utan ztrumpor". Förresten, killen har förbannat fula fötter). Varje dag har det liksom varit "23 sidor om fotbolls-EM" när tidningen är 24 sidor, och det har stått samma j*vla saker varje dag. Så extremt tråkigt. Och jag måste läsa sporten för att få min dagliga dos av sport, och då vill man ju liksom inte bara läsa om det förbannade landslaget.
För övrigt så tycker jag att allt snack om att Lagerbäck ska få sparken är patetiskt. Jag gillar väl inte honom så jättemycket, men vafan, spelarna spelar - men ändå så är det alltid tränaren som får skiten om spelarna gör en dålig match. Märkligt.. Okej taktik hit och dit, men det är ändå spelarna som spelar.. Dessutom så visste väl alla hur gamla alla "gamla" spelare var innan EM började. Henke till exempel: alla vet att han är bra, och alla blev skitglada när han blev uttagen, men när han inte spelar bra, då är han dålig och gammal. Gammal liksom, det var han väl innan EM också? Okej, nu är han några dagar äldre, men jag lovar att när han spelar igen efter EM, då kommer alla tycka att han är grym och inte tänka på att han är gammal. Men vad är gammalt egentligen? :S "Vi" tycker väl att 35+ är gammalt..
Det jag menar är att svensk media är helt hopplös när det gäller fotbollslandslaget. Patetiskt är det också..

Jag kan stolt säga att jag är ett par avsnitt från att ha plöjt igenom en hel säsong av scrubs på ungefär en och en halv dag. Den serien är svårslagen, helt klart. 
Nu kommer grej of the day (ja, jag har snott det från TV4): imorse, när jag cyklade hem från jobbet, kom en alldeles absurd (fult ord, ja) tanke upp i mitt huvud. Jag hade en tröja med dragkedja på mig, dragkedjan var nerdragen - tröjan var alltså öppen, och jag bestämde mig för att jag skulle göra något som ingen tidigare hade lyckats med (den informationen kommer inte från någon säker källa - mig): stänga tröjan och dra upp dragkedjan. Med en hand. Samtidigt som jag cyklade. Jag lyckades. Jag var nöjd. Prova, det är faktiskt inte enkelt. Jag funderar på Guiness Rekordbok, men jag vet inte.. 
Och så en sista intressant  (skrämmande) händelse från dagen: Jag ligger i min säng och tittar på TV. När jag reser mig upp får jag syn på en fucking spindel som sitter, eller står, jag vet inte vad spindlar gör, precis bredvid min kudde. Jag kan nog ha blivit lite skrämd, ja. Jag går ut ur mitt rum för att hämta lite papper och släppa ut spindeljäveln ut i "det vilda". När jag kommer tillbaka, med papper i handen, så är spindeln försvunnen. Såklart. Jag har ännu inte hittat den, och det var ganska många timmar sen den försvann. Vem vet, kanske gömmer den sig i kudden, och bara väntar på att jag ska somna, så att den kan äta upp mig. Vem vet..

Bara för att..

Nu skriver jag ett inlägg bara för att.. Har inget på gång, men ska väl kanske visa något livstecken. Och juste, internet fungerar! Wohoo.. Jag vet faktiskt inte själv om jag var ironisk eller inte.. Jag är nog inte beroende av det här spindelnätet iallafall. Eller det är man väl, även om man inte tycker det.. Det skulle ju vara ganska intressant att se hur det blev om hela alltihopa bara kollapsade.. Skulle världen vara utan internet i en dag så skulle väl världen stanna upp.. Tragiskt.
Jag har nu jobbat tre nätter, och det känns i kroppen. Sömn får jag inte så mycket som jag behöver, även om jag sover stora delar av dagarna. Man kan väl alltid sova mer.. Men man får gå in i det med en positiv inställning - bara tre nätter kvar (ledig på midsommarafton :D), och ett väldigt trevligt tillfälle då lönen kommer. Lönen ja, det är den så kallade moroten. Är det jobbigt, och framför allt tråkkigt, då är det bara att tänka på lönen. Ett mycket bra tips. Visserligen är det ett par dagar kvar tills lönen kommer, men som sagt - positiva tankar!
Jag vet fortfarande inte om jag är ironisk eller inte..
Ikväll är det så dags för den "avgörande matchen", "Matchen med stort M", "ödesmatchen" och så vidare. Jag är en av alla dom som tror att vi vinner om Zlatan spelar, och att vi förlorar (möjligtvis oavgjort) om han inte spelar. Som tur är så ska han ju spela, alltså vinner vi. Jag säger vi, eftersom jag är svensk (men ja, jag har ett tyskt efternamn).
Antingen så blir det en spännande match, och Sverige vinner med 1-0, eller så leker vi sönder ryssarna och vinner med 3-0. Jag lutar nog lite mer åt 3-0. Men bara för att jag är övertygad om att vi vinner, så blir jag ju inte besviken om det blir oavgjort - det räcker ju också. Blir det 3-0 gör Henke, Zlatan och Mellberg mål, och blir det 1-0 så gör "bara" Zlatanovich mål. Där har ni mitt utmärkta tips.
Jag har precis fått min beställning av Scrubs, säsong 4 och 5, och det gör en ju ganska lycklig. Tydligen så kan man inte köpa säsong 6 än, men när man kan det, då jävlar. Då är samlingen fulländad. Så fort jag blir ledig så blir det till att pressa denna underbara serie. Man får liksom aldrig nog av den..
Jag har fått klagomål på mitt förra inlägg, p.g.a. den omänskliga längden, och jag ber återigen om ursäkt. Därför tar det här inlägget slut nu!
Bye bye
(Heja Sverige)

Dryg uppdatering

Jag har varit skrämmande dålig på att uppdatera min blogg på sistone, och sämre lär det väl bli, eftersom jag jobbar hela den kommande veckan, och har då inte tillgång till internet. Men det betyder inte att ni ska strunta i att titta in på bloggen, för vem vet, kanske fungerar internet, trots att det egentligen inte ska göra det. Vem vet liksom.. Innan min dryga uppdatering börjar så måste jag bara kommentera Erik. Snubben slutar aldrig att förvåna. Hans senaste projekt är att varje dag ge sina läsare "Dagens outfit". Man får, om man vill, prenumerera på dessa bilder, men jag har valt att avstå från det. Varför vet jag inte. Kanske för att bilderna är så speciella att de ibland borde censureras.
Okej, uppdatering (så gott jag kan, minnet ska tydligen bli sämre ju äldre man blir):
Måndag: Paaarty hos Elin i Rimbo, skoj skoj, med studsmatta och alkohol. Perfekt. Partyt blev dock inte så långvarigt, eftersom Elin var ganska sjuk. Så det blev en liten sväng till Karin (tror jag nog att hon hette), och sedan bussen till Norrtälje. Folk gick av bussen en efter en, tills det bara var jag och Erik kvar. Oj vad spännande det lät.. Men det var det inte, det jag skulle säga var att det är extremt drygt att gå från busstationen hem till Erik. Tar onödigt lång tid. Men vi hittade dit, och somnade nog ganska fort. (Jag låg på nåt märkligt sätt när jag sov, för när jag vaknade så hade jag väldans ont i axeln.) (Men jag mår bra nu, tack).
Tisdag: Som jag trodde så blev skoldagen ganska intressant. Förvånansvärt många var där, men alla som var där såg ganska slitna ut. Vi hade en lektion, och den var över på en halvtimme. Sen var det väl tänkt att man skulle titta på Lommarrännet, men så blev inte fallet. Måndagskvällen hade satt sina spår, uppenbarligen. Så jag tog bussen hem istället, sov ett par timmar, och tittade på fotboll. Hallelujah för attt Sverige vann mot Grekland. Fotbollsspelare mot fotbollsdödare. Grekland vann EM sist, och spelade fan likadan fotboll då. Jag skulle vilja säga att det var en skam för fotbollen, men det kanske är taskigt att säga så mot Europas bästa fotbollslandslag..
Onsdag: Åkte in till skolan enbart för att fixa klart frågesporten med Ibbe, Gustav och Den Långe Blonde. Vi blev extremt nöjda med resultatet, men vi hade känslan av att klassen tyvärr inte skulle förstå alla våra små finesser vi hade med. Så blev det nog också..
Torsdag: Skolavslutning. Klassen möttes upp på morgonen och vi fikade en stund innan det var dags. Frågesporten. Och nästan som vi hade förväntat oss, så blev den nog inte lika uppskattad som vi tyckte att den skulle bli. Och tydligen var den ganska svår. Just det, den handlade om klassen, för er som inte visste det. Ett exempel på hur frågorna såg ut:
Gustav och Pernilla har badat nakna tillsammans. Sant eller falskt? Eftersom det var det mest osannolika vi kunde komma på så var det självklart sant. Grattis till Sundinemelie som bara hade ett och ett halvt fel. Antingen så kan man säga som så att hon bara gillar klassen och har väldigt bra minne, eller att hon är för insatt i klassen. Hursomhelst så förtjänar hon ett grattis. Grattis!
Efter den här lillla samlingen så gick vi till aulan och lyssnade på nån sorts föreställning. Sorry estet, men det var faktiskt ingen höjdare. Helt okej, men inte mer.
På kvällen var det parken som gällde. Parken för hela slanten, och det var grymt roligt. Träffade massa gamla kompisar som man inte träffar så ofta nuförtiden, och ja, det var bra helt enkelt. Trots att kroppen mår skit av det, så blir det mesta roligare med alkohol. Tragiskt, men sant. Återigen så blev det en övernattning i Norrtan, denna gång hos Agnes. Vaknade ganska snabbt och mådde sjukt illa (I wonder why :O). Efter några minuter av extrem spykänsla så släppte det, och jag sov väl ganska gott resten av natten. 
Fredag: Mådde inte alls bra när jag vaknade, men ändå så pallade jag möta upp med Blondie (snart har jag inga smeknamn kvar), och gå till skolan för att titta på studenterna. Hade möjligtvis dagens datum (fredag den 13:e) någonting med det dåliga vädret att göra? För jävlar vad det regnade. Helt galet. Men jag tror nog inte ens att hagel kan förstöra en sån dag, alla såg ganska lyckliga ut ändå.
Jag mådde som sagt skit, och tur som jag hade, så var syster och pappa i Norrtan och handlade. Så det blev min biljett hem. Skönt att slippa åka buss. När vi kom hem så var sängen enda alternativet. Jag sov några timmar, åt mat och tittade på fotboll. Hur skönt som helst, även om jag fortfarande var degig. Det var tänkt så att jag skulle ha köpt biljett till slutskivan på Mobergs, men biljetterna tog slut. Tji fick jag liksom. Så jag var helt inställd på en hemmakväll, men efter påtryckningar från Simon och Ibbe så pallade jag inte för trycket. Syster skjutsade snällt in mig till Norrtälje, och jag mötte upp med Agnes och hennes crew utanför Mobergs. Men jag hade ju ingen biljett? Nä just det, men kom man dit efter elva, och betalade lite mer än vad biljetten kostade, ja då skulle man kunna komma in ändå. Så jag såg chansen liksom. Kön var extremt dryg, men det var iaf värt det, för shit vad kul det var. Mycket folk, mycket roligt folk, och kvällen tog slut lite för fort. Men när det väl tog slut så kände jag hur grymt trött jag var. Fick skjuts hem med Björk, eller okej, hennes pappa, och det var väldigt skönt att sova i sin egen säng. Fem i tre skämtade vi om att "det skulle ju vara lite komiskt om Jocke (Björks pappa) ligger och sover nu", och fem över tre ringde Emelie (hon heter Emelie Björk, om någon har blivit förvirrad) till sin pappa för att kolla var han befann sig. Han befann sig i sin säng. Visst, det är kul nu, men det var inte lika kul då, när man bara ville hem.. Men tiden gick fort, mest p.g.a. att jag träffade en innebandyhomie och hans kompis, som tydligen var alldeles för full för att kunna komma ihåg ett namn. Han kallade mig Jonas (varför just Jonas liksom?), trots att vi hela tiden sa att jag hette David. Men jävligt rolig var han..
Så det här har varit en väldigt intensiv vecka, och nu har jag bara imorgon på mig att vila upp mig inför nästa vecka, som kommer bli minst lika jobbig.
Tung förlust för Sverige idag mot Spanien, men jag måste säga att det borde ha blivit en större förlust, Spanien skulle faktiskt ha fått två straffar som dom inte fick. Hade dom fått de straffarna så hade vi ju ändå förlorat.. Men aja, nu behövs det hursomhelst bara en poäng mot Ryssland, och det låter väl inte helt omänskligt.
Som sagt, jag får se hur det blir med uppdateringen den kommande veckan. Antingen så skriver jag inte igen förrän om en vecka, eller så skriver jag hela tiden.
Nu vill jag bara gratulera alla som har läst igenom detta onödigt långa inlägg. Men jag hade ju en del att ta igen.. Måste nästan be om ursäkt för att det blev så långt.. Drygt var ordet.
Bye bye


En underbar upptäckt

Jag har nyligen upptäckt Panic! At The Disco's nya album, och mama vad bra låtar. Bra att det bandet kommer med lite lugnare låtar också. Några godbitar jag måste tipsa om är: Behind the Sea, Northern Downpour och She Had the World. Bara ett urval alltså. Det är ovanligt, men nästan alla låtar är bra. Me like.
Sundin har länge pressat mig när det gäller att länka i bloggen. Jag har länge bojkottat, men nu står jag inför avgörandet. Det finns inget val längre. Jag måste göra en länk. Så då länkar jag till Emelies blogg. Nej, det gör jag inte. Och detta är inte en bortförklaring: det funkar inte att trycka på "skapa länk" på min dator. Och ja Emelie, det är sant. Då kan man ju säga "jaa, men använd den andra datan då för helvete" (möjligtvis utan "helvete"), och då säger jag att "jaa, det kan jag, men - eftersom bloggjäveln håller på med nån sorts förändring, så då går det tydligen inte att logga in på den datan".  Exakt så skulle jag säga då.. Vad ska man göra liksom? Jag kan ju för f*n inte ens skicka en kommentar till någon av mina underbara vänner. Vad ska man göra liksom?
Se där, jag fick med lite fjäsk också (det var riktat främst mot dig Emelie Sundin).
Dagen har varit minst sagt meningslös. Men förbannat rolig. Första halvtimmen på dagen hade A-K och Johan nån sorts projektarbetsintroduktion, och nästa lektion skulle vara halv två. Härligt. Förresten, orka med ett ord som "projektarbetsintroduktion". Men vi vet alltid hur vi ska få tiden att gå fort. Vi gick ner till "stan" och käkade pizza, och förberedde lite frågor till en frågesport. Det kanske krävs en förklaring. Jag, Ibbe, Gustav och Erik ska göra en frågesport om klassen, lärarna och sam/sam i allmänhet, till avslutningen på torsdag. Och det är alltså resten av klassen som ska svara på frågorna, och eventuellt lärarna. Ni skulle bara hört våra diskussioner när vi försökte komma på frågor. Mycket underhållande. En liten försmak: piskor. Mer säger jag inte. Men hursomhelst, ungefär tio frågor kom vi på, och vi behöver väl kanske minst lika många till. Min gissning är att den här frågesporten en dag hamnar på bloggen. Det ska sägas att frågorna inte är speciellt allvarliga, men allt baseras på "säkra uppgifter". Så klassen, det är bäst att ni passar er, för vi ska ta reda på så mycket som möjligt om er! Inte ens ert allra käraste går säkert.
Efter den onödigt långa håltimmen (håltimmarna) så var det spanska. Min sista spanskalektion i hela mitt liv! Mama mia! Aldrig mer spanska, aldrig mer matte. På denna sista spanskalektion så tittade vi på en mycket udda film. Förresten, vilken spansk film är inte udda. De flesta är ju helt galna. Märkligt det där med spansk film.
Sen var det bara inför körkortet kvar, och den lektionen tog väl ungefär tjugo minuter, eftersom vi bara tittade på proven vi gjort. Jag var tydligen väldigt nära MVG, men eftersom jag lämnade in en extrauppgift, så får jag det iaf. Great.
Idag ska alla säga grattis till Elin som fyller 18 år. Stackars Elin är halvt magsjuk på sin födelsedag, men ändå fixar hon partaj. Party ikväll alltså. Snart ska man börja ladda, och sen får man skjuts av syster till Rimbo. Syster har äntligen slutat sin skitskola i Uppsala, så nu är hon hemma hela sommaren :D:D
Det mest intressanta ska bli att se hur alla mår i skolan imorrn. Ja, de som kommer då förstås. Vi har väl egentligen bara en lektion, men den är på morgonen. Så det ska bli kul. På nåt sätt måste vi (jag och Erik) ta oss till Norrtälje efter Elin's lilla grillparty, och förhoppningsvis går det nattbussar. Haha, nattbuss från Rimbo, vad fult det låter. Jag bor ju i Edsbro, alltså måste jag ha en sovplats, och Erik, vänlig som han är, välkomnar mig i sitt hem. Nej, nu får det vara nog med fula uttryck!
Nu har äntligen fotbolls-EM börjat, och då mår ju själen bra. Fotboll varje dag gör mig lycklig. Och imorrn är det ju Sverige-Grekland. Motha fucka. Jag är fett orolig för den matchen.. Förmodligen så åker vi ett gäng till Kungsan och ser matchen på en så kallad storbildsskärm. En massa galna, förmodligen fulla, svenska supportrar på ett och samma ställe - underbart.
Nä, snart äre dags, Rimbo here I come.
Adiós
Kan det möjligtvis ha varit det sista spanska ordet någonsin för min del? Det enda jag kommer sakna är spanskagruppen.. Den är för härlig.. Men spanskan åt helvete! Wihoo

The pepparcakes

Erik har på sin blogg tidigare berättat om vårat pepparkaks-äventyr, och jag kanske borde berätta om det, innan jag berättar något mer. I ettan, runt jul, så gömde vi en pepparkaka i en bok i sam-korridoren. Varför? Det kan jag absolut inte svara på, eftersom det inte finns något svar på den frågan. Det var väl en plötslig impuls då vi kände att "nu jävlar, nu jävlar gömmer vi en pepparkaka i en bok". Vi gömde pepparkakan i en bok, och precis när vi skulle få sommarlov (fortfarande i ettan) så tittade vi till pepparkakan. Den såg nästan exakt likadan ut, bara en aning mindre brun. Den lilla mängd brunhet som hade försvunnit befann sig nu i boken. En ganska stor fläck hade det faktiskt blivit. Pepparkakan hade alltså legat där i ett halvår. Vi hade väl lite större förhoppningar kanske. Pepparkakan fick ligga kvar, och boken fanns kvar efter sommarlovet - precis som pepparkakan! Några förändringar hade väl inte skett, och efter ett tag så försvann boken. Det var en smärtsam förlust, men vid jul (nu i tvåan) så såg vi vår möjlighet. Den här gången ville vi förnya oss, så vi dissade bokhyllan, och placerade istället ut pepparkakor runt om i korridoren. Jag kan fortfarande inte svara på varför, men det är väl nåt konstigt behov till pepparkakor, antar jag. Jag, Erik och Emelie placerade alltså ut tre pepparkakor på olika håll, och igår fick jag och Erik för oss att vi skulle titta till dom.
Jag ska nu försöka att göra en länk till Erik's blogg, så att ni får se bilderna på de stackars utsatta pepparkakorna. Det är inte alltid lätt att vara rund, brun och ätbar.
Nej, jag skiter i att göra en länk.. Sharethefun heter han iaf, en blogg som måste besökas. (Killen har humor, titta bara på texterna han hittade i en förjävla rolig bok igår, när han egentligen skulle plugga).  
Pepparkakorna såg ut att må bra, och vi passade även på att gömma ett annat värdefullt föremål. Vill ni veta vad det är, ja då får ni komma till sam-korridoren och leta. Om ni besöker oss runt juletid, så bjuds det även på pepparkakor.
Det här var alltså storyn om the pepparcakes, och vi hoppas att de som efterträder oss i sam-korridoren, fortsätter med traditionen: att gömma pepparkakor.
Kommer inte skriva något i helgen, because I've got work to do. Så ni får hitta andra meningslösa sätt att fördriva tiden på.
P.S. Jag vet att pepparkakor inte heter "pepparcakes" på engelska, men det klingade helt enkelt bättre än "the gingerbreads". D.S.

Ge oss ett leende, Inger

Sitter här och laddar, för snart ska jag och EmpoTempo dra till Norrtan och jobba. Är laddad som fan just nu. NOT. (Ber om ursäkt Sundin). Det var ju då tänkt att jag skulle sova en del när jag kom hem från skolan, men icke. För det första så är det för ljust ute, för det andra är det för varmt och för det tredje så var jag inte trött. Men det har ju ändrats ganska snabbt. Nu är det mörkt ute, inte speciellt varmt och jag är trött som fan. Nu skulle man verkligen behöva dricka kaffe. Synd bara att kaffe smakar skit. Och då menar jag att kaffe smakar som skit luktar, inte att jag har smakat skit. 
En lektion stod på schemat idag, och där var det prov. Sista provet i inför körkortet. Fick VG (väldans snabbt man fick reda på resultatet), vilket betyder att jag måste göra en extrauppgift för att få MVG i kursen. Och den ska man väl förhoppningsvis fixa på en vecka. Dagens enda lektion slutade tio, och jag var kvar i skolan till klockan fem. (!!!!!!)
Det finns en del anledningar till varför jag var kvar i skolan till klockan fem. 
Anledning 1: Jag började på körkortsuppgiften (lika bra att börja direkt, så blir skiten klar fortare).
Anledning 2: Jag, Erik, Ibbe och Simon skrev klart vår rapport till matten. Juste, vet inte om jag nämnt det, men min och Eriks fredagskväll (det är ju sisådär en vecka sen, men whatever) bestod av matte. Jag cyklade den förbannat långa vägen till honom - inte från Edsbro, självklart inte, men från en annan del av Norrtälje - och vi gjorde klart vår matteuppgift. Friday night at Erik's = matte. Vi pluggade matte en fredag. Men don't worry, vi roade oss lite också. En sväng till parken med Sundin och Elina, innan jag skulle hem och sova. Jag skulle jobba, därför behövde jag sova. Jag är faktiskt 18 år.
Tillbaka till skolan,
Anledning 3: Jag hade ett litet bankärende nere på stan. Shit, vad vuxet det lät.
Anlending 4: Veckans roligaste händelse. Möjligtvis en av årets.
Jag och en massa andra, exempelvis Emily, utbytesstudenten från Canada, som efter idag förmodligen har insett att svenskar är väldigt märkliga. Om hon inte redan märkt det. Resten var killarna som jag redan har nämnt, Desse och Kim. Alla förtjänar att nämnas, eftersom detta var ett väldigt roligt ögonblick.
Erik har redan berättat om det här på sin egen blogg, men jag ska försöka att berätta det på ett annat sätt än vad han gjorde. Okej, vi sitter och degar, vissa försöker plugga, andra inte. Tidigare på dagen har vi frågat Inger (en lärare, som är huvudpersonen) om hon kunde öppna dörren till datorerna. Hon var extremt irriterad, och sa att "jag är den enda läraren här, och jag har väldigt mycket att göra". Vi bad henne att öppna en dörr liksom, inte att hon skulle dansa för oss, eller nåt annat som kan tänkas ta lång tid. Det här var väl på förmiddagen någon gång, och tydligen så var hon den enda läraren där under hela eftermiddagen också. Och det var då det roliga började.
Vi satt som sagt och degade, när två okända tjejer kommer till korridoren och frågar oss om vi vet var Inger är. Alla säger att hon inte är här, utom Desse, som säger att hon sitter i sitt arbetsrum. Desse sa också att dom skulle passa sig, för Inger hade varit på dåligt humör hela dagen. Tjejerna ser tveksamma ut, och till slut så går den ena därifrån. Men den andra tar mod till sig, och går och knackar på Ingers dörr. Inget svar. Hon knackar igen, väntar nån minut, och Inger öppnar dörren. Man såg direkt att "jävlar, det här kommer gå illa, shit vad arg hon ser ut". Det såg ut som att hon skulle kunna döda med blicken. Den modiga tjejen ger fram några papper och mumlar fram "förlåt, att jag stör" och "förlåt för att jag lämnar in så sent". Inger, tokförbannad verkar det som, säger att "det här är sista, nu tar jag inte emot flera rester. Jag är väldigt upptagen, och har inte tid med det här". Tjejen gick därifrån, ropade på sin kompis, kompisen kom - också med papper i handen, och vi anade det värsta. Hon såg livrädd ut, men hon klarade iaf att knacka på Ingers dörr. Inget svar. Knackade igen, försökte stoppa in papprena genom dörrspringan, knackade igen, men ingen reaktion. Inger hade öppnat dörren för sista gången. Trodde vi. Tjejen ger till slut upp, och båda två går därifrån. Hela tiden satt alla vi andra och skrattade, självklart. Man kunde liksom inte göra annat.
Efter ett par minuter så öppnas Ingers dörr, alla stelnar till, och hon säger ungefär "Jag har inte tid med det här, nu försökte hon ge mig papprena i fönstret". Tjejen har alltså gått ut, letat upp Ingers fönster, och knackat på. Fan vad jag hade velat sett Ingers min när hon såg tjejen stå där utanför fönstret, med papprena i handen. Men när hon kom ut så kändes det nästan som att hon skyllde på oss, och för att liksom markera hur upptagen och irriterad (mordisk) hon var, så skrev hon en ful liten lapp där det stod "STÖR EJ". Kunde hon inte ha tänkt på det tidigare liksom..
Vi satt som sagt och skrattade hela tiden, och vi behövde anstränga oss mycket för att kunna sluta när handtaget rörde på sig. Jag tyckte hursomhelst förbannat synd om tjejerna. Men det var ju tack vare dom som vi hade så kul. Så tack för att ni hade restarbeten kvar att lämna in till Inger. Tack, det förgyllde vår dag!
Det hela avslutades med att Kim sa till Inger: "Okej, då lämnar jag in den där uppgiften imorgon". Inger sa något som jag inte uppfattade vad det var, men jag tror nog att det var ett restarbete som Kim pratade om. Inget smart drag, Kim. Ser jag inte Kim de närmaste dagarna, så kommer jag bli orolig. Vad kan Inger i så fall ha gjort med henne?
En fundering jag hade var vad Inger egentligen gjorde, som gjorde så att hon blev så upptagen. Någon sa nåt om att hon rättade arbeten, men jag vet inte riktigt. Det är väl inte nödvändigt att vara tokirriterad på allt och alla, bara för att man blir lite störd när man rättar arbeten. Visst, tjejerna knackade  cirka tjugonio gånger, men ändå.
Aja, hursomhelst så var det förbannat kul. Och ja, svenskar är konstiga, och ja, Sverige är konstigt. Det intrycket skulle i alla fall jag få om jag var utbytesstudent på besök i Sverige.
Juste, jag ska ju jobba. Fuck. Laddad var ordet. Not.

Snart så..

Jag har överlevt min första jobbhelg utan stödhjul, d.v.s. utan min syster. Och jag måste säga att det gick väldigt bra. Förvånansvärt bra. Nu ser jag fram emot några lediga vardagar (som jag självklart måste plugga på) innan helgen är tillbaka igen. Just det känns lite tungt, att jag inte kan "roa" mig på helgerna, men jag är ju faktiskt ledig nästa helg. Studenthelgen alltså. Så det ser jag verkligen fram emot :D Den får gärna komma typ nu..
Idag har det som vanligt varit skola, och dagen började extremt drygt, med två redovisningar. Den första var för ettorna, och tråkigt nog så fungerade inte vår power point-presentation. Men det funkade iaf, och det gick nog helt okej. Även den andra gick helt okej. Så det var helt okej (nu ska jag sluta). Lunchen smakade skit, och på religionen fick jag den glada nyheten att jag kommer få MVG i slutbetyg. Gracias Morgan. Eftersom jag, Erik och Stina är "speciella" så gjorde vi vår spanska-uppsats i fredags, medan alla andra gjorde den idag. Anledningen till det är att vi bad om det, eftersom vi skulle ha så mycket annat idag. Anledningen var alltså inte att vi är speciella.
Uppsatsen ja, jo den gick väl helt okej. För att vara så dålig på spanska som man faktiskt är (har ju bara läst det i två år, några lektioner i veckan) så gick det nog bra. Jag tänkte säga helt okej, men jag sket i det. Jag fick väl ihop två sidor iaf. Hade man inte haft ett brev man skulle svara på, så hade det förmodligen inte ens blivit en halv. Men man får väl vara nöjd liksom. Uppsats på spanska, det låter ju faktiskt inget vidare.
Jag blev precis klar med amerikanska president-arbetet, nu är den inmailad och klar, och det var ganska lägligt, eftersom det är inlämning imorgon. Jag är bara glad att den är klar. Får väl se hur resultatet blir.
På onsdag är det prov i inför körkortet som gäller, och sen har jag en vecka på mig att skriva ett större arbete till samma ämne. Vad gör man inte för de högre betygen liksom.
Idrott imorgon, sista för året - det betyder att man får göra lite vad man vill, och Erik verkar väldigt sugen på att orientera. Ska man möjligtvis haka på? Eller så kanske man måste springa Cooper, eftersom jag bara har gjort det en gång. Skit.. Det slutar väl med att man spelar fotboll. :D
För övrigt så har jag citerat Björn Gustafsson hela dagen: "Not". Något som Sundinemelie har blivit väldigt irriterad på. Alltså är jag nöjd.
Nehepp, adiós.
Dagens låt: Panic! At the Disco - Nine In the Afternoon

RSS 2.0