Välkommen Pernilla

Jaha, Sara har fått förstärkning. Pernilla är en tjej som ska respekteras, helt klart, och min respekt har hon. Åtminstone tills nu. På sin blogg har hon nu publicerat en bild som jag ogillar på många sätt. Orsak 1: hon kallar mig "goblin". Orsak 2: på bilden har jag tandställning. Orsak 3: bilden är märklig på något sätt, eftersom jag ser ut som en asiat. (Alla som är med på just det där kortet ser ut som asiater, alltså var det kameran det var fel på). Ingen ont mot asiater, absolut inte, om det nu lät så.
Som sagt, jag respekterar Pernilla, men när hon lägger upp såna bilder, nä, då är respekten borta.
Det har skapats en allians mellan Sara och Pörni, men jag känner mig fortfarande inte speciellt hotad.
Och eftersom jag inte är tillräckligt tekniskt kunnig för att lägga upp "hemmagjorda" bilder (som tydligen är deras enda vapen), så får jag väl helt enkelt förolämpa dessa söta tjejer med text.

USA är ett land som stiftar många märkliga lagar. Och då menar jag verkligen märkliga. På grund av dessa lagar så råder jag dig, Sara, att inte åka till vissa delstater. 
(Vissa av dessa lagar är faktiskt helt riktiga...)


Nevada: 
Förbjudet att rida kamel på motorvägen. 
Skulle innebära problem för Sara, eftersom hennes enda transportmedel här i Sverige är just kamel. Något körkort har Sara aldrig varit i närheten av. 

Pennsylvania:
Böter för att sopa skräpet under mattan. 
Sara är den lataste människan på planeten jorden, alltså städar hon inte, alltså skulle Pennsylvania inte vara en lämplig plats för henne.  

Tennessee:
Förbjudet att fånga fisk med lasso. En av Saras absoluta favoritsysslor. Får hon inte fånga fisk kommer hon förmodligen börja springa runt med lasso på gatorna och fånga in människor...

Wyoming:
Straffbart att ha sex i ett frysrum på ett slakteri. Frysrum är, enligt rykten, en av Saras fetischer.

Washington DC:
Den enda tillåtna samlagsställningen är missionärsställningen. Sara är en mycket experimentell tjej - hur skulle hon kunna roa sig i den här stan?

Men Sara, var lugn, det finns platser i USA du skulle kunna åka till....

Connecticut:
Olagligt att gå över gatan på händerna. Sara är den mest osmidiga 18-åringen världen någonsin skådat, därför skulle hon inte behöva oroa sig över detta.

Massachusetts:
Olagligt att ta ett bad utan giltig anledning. Sara luktar ofta illa, därför har hon nästan alltid en giltig anledning.

Okej, Sara (och Pernilla), jag måste få veta: hur långt får vi gå? Det här med att lukta illa kan tyckas verka elakt (och jag är inte seriös, självklart inte), men jag måste veta - hur långt får vi gå? För jag kan gå långt mina vänner, det kan jag.


Tredje världskriget?

Vi har tidigare bevittnat "kriget" mellan Erik och Emelie. Det var ett tufft slag, med många personliga påhopp och annat som lätt kan såra en djupt. Fighten mellan dessa två har nu lugnat ner sig en aning, men igår fick världen skåda ännu en krigsförklaring.
Sara har nu förklarat krig mot mig. Bilderna hon har lagt upp på sin blogg är hämtade från en mycket mörk period i mitt liv, därför ser jag detta som ett mycket allvarligt och personligt påhopp.
Det hela började med att Erik lade upp en video på sin blogg. På videon fanns en (ful) liten pojke. Jag skrev i en kommentar att jag tyckte (den fula) pojken liknade Sara. Som ett skämt alltså. Sara fick syn på den här kommentaren och blev mycket upprörd. Igår i skolan fick jag ta del av hennes ilska. På väg ut ur ett grupprum i skolan försökte Sara döda mig med en datorsladd. Mitt liv kunde ha slutat där, men jag lyckades smita undan. Efter hennes misslyckade mordförsök har hon nu, desperat, börjat slå under bältet. Bilderna på hennes blogg är bara början - hon kommer antagligen sjunka ännu lägre. Men Sara, jag tänker slå tillbaka! Vänta du bara...
Du vet inte vad jag, David Den Store, är kapabel till.
Mohahaha

I got soul, but I'm not a soldier

Dagens lektion i svenska hamnade, precis som mitt föregående inlägg, i mappen "dikt". Uppgiften var att i grupper om nio sätta ihop en dikt av i princip slumpmässiga ord. Vi tilläts endast göra några justeringar, såsom att ändra ordets form så att grammatiken stämde och lägga in några till synes värdelösa ord, "som", "och" o.s.v. Det var både klurigt och förbannat roligt. Jag fick äran att läsa upp gruppens sista dikt (vi gjorde tre stycken) som både skulle skrivas och framföras med "lycka och eufori". Dikten blev, med tanke på förutsättningarna, förjävla bra. Avslutningen var ett stort frågetecken, men vi lyckades vrida till det så att det fungerade iallafall. Det blev nog nästan till och med bra. Den ska nog kunna hamna här om inte alltför lång tid. Snart har ju min blogg förvandlats till rena rama diktsamlingen...
Hursomhelst, svenska C är en kurs som är mycket rolig. Hittills.
Den lektionen behövdes idag. Först ett prov (eller "läxförhör", som vår lärare så gärna vill kalla det) i historia, och lektionen efter det prov i filosofi. Historian gick väl, men det var egentligen ingen större ansträngning, eftersom vi fick ha anteckningar med oss, och filosofin gick nog fasiken bra. Det kändes åtminstone bra. Jag trodde provet skulle vara svårare. Bara för att jag säger så gick det förmodligen inte bra alls. Men hoppas hoppas, jag behöver ett VG på det provet för att få det i kursen.

För nu jävlar, nu är kursen i filosofi slut!!! Aldrig mer filosofi!! (Dansar av glädje). Eller vänta, har vi kanske en lektion kvar? :O
Förutsatt att jag inte måste göra om det här provet vill säga.
Den här senaste veckan har för övrigt varit förjävlig. Vi har haft tre prov: Sam C (jag fick VG, hur vet jag inte), rättskunskap (det kändes helt okej, men efter att jag pratat med andra som gjorde provet så känns det istället mycket tveksamt) och dagen idag, främst filosofin. Även om det mesta har gått bra så har det ändå varit tungt att hela tiden veta att "jaha, prov imorgon igen...".
Men nu är proven avklarade för en tid framöver, nu handlar det "bara" om alla fördjupningsarbeten. Sam B, Sam C, geografi m.m. Men hellre sådana arbeten än prov. Utan tvekan.
Dessutom så har jag varit förkyld den senaste veckan och därför missat två träningar och två matcher. Och ingen egen träning har jag kunnat utföra. Jag hamnar efter direkt, det känner jag. Eller jag har väl inte varit förkyld direkt, men det är nåt skit som gnager i halsen, och det vägrar försvinna. Drygt var ordet.
Distans imorgon, och jag ska enbart pressa engelska. Boken är så gott som utläst (den har prioriterats bort i allt pluggande inför proven) så imorgon är det tänkt att jag ska göra recensionen och uppgifterna. Frågan är om jag kommer hinna klart... Det kan vara bra, eftersom det är imorgon det ska in.

Visst har jag väl skrivit väldigt mycket om skolan på sistone...? Där får jag bättra mig. Skolan är ju något vi inte tycker om, därför ska man inte behöva läsa om sk*ten på sin fritid också.


Låt oss återvända till den 23 november 2008

Det har nog aldrig hänt att jag skrivit två inlägg samma dag, men here I am. Jag känner mig fortfarande som att jag är bland molnen (läs föregående inlägg), det är väl kanske anledningen till att jag helt plötsligt publicerar två inlägg samma kväll.
Som bekant gav Erik mig en dikt på min 18-årsdag, en sjukt bra sådan, och när det var dags för hans 18-årsdag kände jag mig skyldig till att göra likadant. Han la upp den han skrivit på sin blogg för en tid sedan, därför tänker jag göra likadant, trots att det är flera månader för sent.
Erik (och Emelie), ni kan se det som en extra födelsedagspresent. Eller samma present, men en gång till. Så låt oss återvända till den 23 november 2008.

Erik och Emelie, på gränsen till vuxna

Grattis på 18-årsdagen - 23/11-08


 
När du levererade ditt makalösa tal

gav du mig egentligen inget val.

Även om det är omöjligt att överträffa,

så ska jag mina rimknölar pressa.

Nu fyller du äntligen 18 år lilla gubben,

så välkommen in i myndighetsklubben.

Nu får du göra sånt som vuxna gör -

göra krogen och faktiskt vara laglig när du kör.

En kombination av dessa är dock inte att rekommendera,

då kommer det i fängelsestraff att resultera.


Hockey är din största passion,

du spelar väl förmodligen till din pension.

En vacker dag spelar du kanske i NHL,

men säg mig, är det kul att bli beskjuten, kväll efter kväll?

Frågar man någon annan om det är roligt,

är ett ja-svar föga troligt.


Trots ditt stundtals dumma flin

så får du en alltid att utbrista:

"Herregud, en smart blondin!"

Du kommer alltid vara längre än mig -

men kom ihåg att jag alltid kommer vara äldre än dig.

Helan och Halvan, Bull och Bill,

kalla oss vad du vill, 

men visst fan passar vi bra ihop,

ja, nästan som midsommar och sill.


Det här känns nästan som en kärleksdikt,

men se det mer som en vänskaplig bikt.


Under drygt två år har vårat hem varit Roden,

men efter tre år lämnar jag dig för Boden.

Men vår vänskap kommer bestå, absolut,

ja, den ska fanimej aldrig ta slut. 


Nu när du fyller 18 år

är det hög tid att du mitt erkännande får -

jag har alltid varit lite avundsjuk på ditt hår.

Så återigen, hjärtliga gratulationer på 18-årsdagen lilla gubben,

nu kan du stolt kalla dig "medlem av 18-årsklubben".


Men vänta nu, är det inte något som fattas?

Jo just det, även Emelie ska ju grattas.

Trots att hon inte gav mig någon dikt,

så ska också hon få ta del av min bikt.

Du gör en värdelös dag bra,

du är en enastående vän, ja,

en av de bättre man kan tänkas ha.

Du är allas våran Sundin,

och trots att du bor i Rö,

så tycker jag att du är förbannat fin.


Så grattis till er båda,

ni har många fler födelsedagar att skåda.

Man brukar säga "live fast, die young",

för mig återstår nu bara att säga:

lev livet - så länge ni bara kan. 


Jag är uppe bland molnen - och här vill jag gärna stanna

Under några timmar den här dagen hände flera bra saker. Flera helt underbart grymt bra saker. Det blev bättre och bättre, så jag börjar med det som "bara" var bra. Jag, Agnes och Sara gjorde framsteg med projektet. Stora framsteg. Vi bokade "möte" med en norsk utrikespolitiker, och mötet ska naturligtvis äga rum under vår vistelse i Oslo. Nu har vi iallafall planerat in en sak vi ska göra under de tre dagarna vi kommer att vara där. Mer måste naturligtvis bokas in.
Sedan hände det som var mycket bra. Jag fick veta av min svenskalärare att hon hade skickat tillbaka min rapport om modernismen, betygsatt och kommenterad. Jag kastade mig över en dator, och läste vad hon hade skrivit. Just då älskade jag modernismen, jag älskade min svenskalärare och jag älskade alla som satt runt omkring mig. MVG, på det största arbetet i svenska B! Och eftersom det var det största var det i princip avgörande för hela betyget i kursen. Jag fick MVG i svenska B, och det hade jag fanimej inte ens drömt om! Speciellt inte eftersom jag fick VG i A-kursen. Hade hon inte varit min lärare vet jag inte vad jag skulle gjort med henne, så jävla glad är jag.
När jag kom hem hände så det som går in under kategorin "förbannat jävla grymt!". Jag hade fått svar från den jag frågade om lumpen - och Boden ska inte få njuta av mitt sällskap förrän den 27 juli. The Killers är i Sverige någonstans mellan den 8 och 11 juli.
JAG SKITER FULLSTÄNDIGT I HULTFREDSFESTIVALEN, MEN FÖR HELVETE - JAG SKA SE THE KILLERS!!!
Från och med nu längtar jag inte till studenten den 12 juni. Från och med nu längtar jag till det datumet för att det då är knappt en månad kvar tills jag ska se det bästa fucking bandet på planeten vi kallar "jorden".
Dock måste bokningen vänta till helgen, eftersom det är då min syster kommer hem. Men självklart, självklart, kommer inte biljetterna ta slut redan nu.

Jag är uppe bland molen - och här vill jag gärna stanna.
Adiós

Sverige kommer att bjudas på grym underhållning - och jag ska fan vara där

Det här har på ett sätt varit den lyckligaste dagen i mitt liv. Men samtidigt har dagen varit... Hmm, låt oss säga förjävlig.
Ett SMS kan göra en lycklig på många sätt. Ett aningen annorlunda sätt fick jag uppleva idag. Jag tittar på mobilen och ser att jag fått ett meddelande från Empo, min syster. Jag öppnar mobilen och läser: The Killers kommer till Hultsfred. THE KILLERS KOMMER TILL HULTSFRED!!!!! För helvete, bandet jag gillar så förbannat mycket kommer till fucking Sverige!!!! Jag frågar henne vilket datum festivalen börjar. Hon säger att festivalen börjar den 8:e juli. Juli, juli, juli. Det enda jag vet om lumpen är att jag ska vara i Boden, vad jag ska göra, och när det är. När är det? Juli. Juli, juli, juli. Den informationen har jag fått, och det är den enda informationen som finns att få.
Finns det nån Gud där uppe, eller där nere, eller var fan du finns, snälla, snälla låt Boden vänta till efter Hultfredsfestivalen. Jag skiter i allt annat på festivalen, men snälla, låt mig se The Killers. Vem vet, kanske är det enda gången dom kommer till fucking Sverige - så låt mig få se detta underbara band! Jag vet att du, Gud, inte förespråkar mord, men jag skulle kunna döda för att få åka till Boden, efter att jag har fått se The Killers.

Jag har tittat på alla hemsidor, men ingenstans hittar jag något exakt datum. Varför, varför står det bara "juli" överallt?! Jag vill veta vilket datum det är! Jag har till och med kontaktat någon sorts "lumparvetare" (hmm, finns det ordet med i ett lexikon?), och frågat om det någonstans finns ett exakt datum för när just denna utbildning inleds.

Jag tänker förmodligen boka biljett, och är det tänkt att jag ska vara i Boden just då, ja då får jag väl enkelt smita därifrån, ta mig till Hultsfred, och sedan åka tillbaka. Utan att någon märker något, självklart.

Just det, ännu ett prov avklarat. Rättskunskap, och helt ärligt, precis som med Sam C-provet, så har jag ingen större aning om hur det gick. Men det kändes som att jag klarade det, minst, och nu återstår "bara" provet i filosofi på måndag. Av proven då förstås, alla inlämningsuppgifter orkar jag inte ens rabbla upp.
Adiós

How did it end up like this?

Idag var det som bekant prov i Sam C. Jag skrev och skrev och skrev, utan att egentligen veta om det jag skrev ens var relevant. Nu så här i efterhand har jag kommit på att det antagligen inte var det. Jag gillar inte när frågan man kan få mest poäng på är det man pluggat minst på.
Men jag känner mig rätt så säker på att jag klarade det, så jag kanske inte ska vara alltför besviken. Eller förresten, med Gorans prov kan man nog aldrig känna sig helt säker. (Jag vet att jag skrev Goran, och inte Göran - men det låter helt enkelt roligare).
Idag var det även diktuppläsning. Målet, och det läraren ville, var att vi skulle läsa utan någon som helst fusklapp. Jag kunde dikten bra, väldigt bra faktiskt, innan lektionen, men visst fan behövde jag smygtitta på den förbannade lappen. Dessutom kom jag av mig en aning. Ingen ultimat diktuppläsning med andra ord.
Men nu har listan på saker att göra i skolan åtminstone blivit lite kortare.
Distansdag imorgon, men jag har planerat att åka in till skolan ändå, främst för att plugga rättskunskap. Även fördjupningsuppgifterna i geografi och sam B ska väl få en del uppmärksamhet. Rättskunskap var det ja. Prov på onsdag, och det krävs nog att jag pluggar mycket imorgon, för jag känner att jag inte har någon större koll på ämnet just nu. Jag skulle kunna ha pluggat ikväll, men nej. Istället har jag tittat på handboll (Sverige är ju förbannat bra för tillfället). Istället har jag tränat. Och nu tittar jag på fotboll. Istället för att plugga.
Äh, det är ju det distansdagarna är till för, aight?
Matchen igår mot Tensta vanns med 9-5, och det var väl egentligen inget mer med det. Ingen vidare match, men det blev seger, vilket var viktigast. Vi ligger fortfarande tvåa i serien, men snart snart...

Onödigt vetande kan ju vara det roligaste som finns.
- Det är fysiskt omöjligt att slicka sig själv på spetsen av armbågen.
- Det är omöjligt att nysa och samtidigt hålla ögonen öppna.
- "Ni talar bra latin". Läs frasen baklänges.
- En kolibri slår 75 vingslag per sekund.
- Världshistoriens kortaste krig fördes mellan Zanzibar och England 1896. Zanzibar kapitulerade efter 38 minuter. (Tänk om alla dessa förbannade krig kunde ta slut lika fort).
- En jordnöt innehåller lika mycket fett som en kilometer gurka.
- Världens vanligaste namn? Mohammed.
- Pingviner trillar på rygg när det flyger flygplan över dem. De följer nämligen flygplanen med blicken tillräckligt länge för att tappa balansen.
- En guldfisk kommer bara ihåg de tre senaste sekunderna av sitt liv.
- Typewriter är det längsta ord som kan skrivas med tangenterna i en rad på tangentbordet.

Den som läser detta kommer antagligen försöka slicka sin egen armbåge. Lyckas du betyder det förmodligen bara att du är.. hmm.. ehh, fysiskt speciell, inget mänskligt under eller något sånt.
Adiós.

I need direction to perfection, no no no no

Efter att alla mina aggressioner hamnade i föregående inlägg, tänker jag nu leverera lite humoristisk fakta och några påståenden som kan få en att röra på munnen. Vi kan säga att allt detta härstammar från mig, allt har fötts och utvecklats i mitt huvud. Även om det inte stämmer helt, så kan vi låtsas att så är fallet.

- Det finns tre sorters människor. De som kan räkna och de som inte kan.
- Säg till en man att det finns 300 miljarder stjärnor i vårt universum och han tror dig. Säg att en bänk är nymålad och han måste känna på den för att vara säker.
- Om du skriker i 8 år,7 månader och 6 dagar, har du producerat tillräckligt med ljudenergi för att värma upp en kopp kaffe. (Låter väl inte riktigt som att det är värt besväret....)
- Folk tror på vad som helst, bara du viskar det.
- Första pannkakan blir aldrig bra.
- Alla stora upptäckter gjordes av misstag.
- Moder natur är en satkärring.
- Även den starkaste får ta i när han/hon skiter.

Värdelösa uppfinningar:
- Överstrykningspenna med svart färg.
- Brandsäkra tändstickor.
- Uppblåsbar darttavla.
- Hjälm till kamikazepiloter.
- Deodorant med svettlukt.

3 starka bevis för att Jesus var italienare:
1. Han gestikulerade med händerna när han pratade.
2. Han drack vin till varje måltid.
3. Han använde olivolja.

Barn kan vara bra smarta ibland.
- Svampar växer på fuktiga ställen. Det är därför dom ser ut som paraplyer. (Henrik, 8 år)
- Aresenik är en stark krydda som lätt kan förstöra en hel middag. (Jeanette, 10 år)
- Anarki är ett land där kungen är drottning. (Tore, 11 år)

Tips på hur du kan reta din omgivning:
- Åk till Donkens "Drive In" och säg att du vill ta med dig maten.
- Pip när du backar.
- Häfta ihop papper i mitten.
- Utforska offentligt hur sakta du kan göra kväkande läten. 
- Fråga dina medarbetare mystiska frågor och anteckna deras svar i ett block och mumla något om "psykologisk profil".

Fraser du inte vill höra när du återfår medvetandet...
- "Jag vet inte vad det där är, men skynda er att packa in det i is"
- "Bosse, kan du öppna den här säcken, han rör sig fortfarande."

- "Vad menar du med att vi har fel patient?"
- "Jag visste inte ens att en människa kunde böja sig på det sättet"
- "Håll patienten stilla, vi har nästan öppnat helt..."
- "Visste doktorn att han skulle se ut så där efteråt?"
- "Självklart har jag utfört den här sortens operation förut, syster!"
- "Syster, se till att du får det här nedskrivet ordentligt. Det kommer att bli ett jättebra manus till Cityakuten..."

Så, nu mår jag genast mycket bättre.
Och kom ihåg - allt har fötts och utvecklats i mitt huvud.
Adiós


Mitt allra första riktigt negativa inlägg

Den här förbannade tanken sitter fortfarande fast någonstans i huvudet, och den tar upp mitt fokus i skolan, när jag är hemma och ibland även när jag sover. Tanken är till viss del rätt så behaglig, men när den tar upp så pass mycket utrymme som den faktiskt gör, då blir det mest irriterande.
Och iband när man vill något så pass mycket, ja då kraschar ofta det mesta ihop. Jag antar att det kommer gå så i det här fallet också.
Skolan orkar jag inte ens prata om. Därför skriver jag om den istället. För tillfället hatar jag alla lärare, på det där sättet som man bara kan hata lärare. Jag har inget emot lärarna som personer, men deras lärande är jag för tillfället ingen stor beundrare av.
Måndag: Prov i sam C. Ett till synes omöjligt sådant.
Till svenskan ska jag kunna en dikt utantill. Dikten, av Harry Martinsson, är visserligen förbannat bra, och inte speciellt lång, men all min knappa fritid fram till måndag kommer behöva ägnas åt samhällskunskapen.
Onsdag: Prov i fucking rättskunskap. Jag orkar inte ens öppna boken, eftersom jag vet att det är fem kapitel jag måste läsa igenom. Och dessutom lära mig.
Fredag: Engelska. Den förbannade boken ska vara utläst. Just det är inget större problem, men recensionen och uppgifterna, det är verkligen större problem.
Veckan efter denna skitvecka är minst lika förjävlig. Prov i filosofi, ett mindre prov i historia och en massa annat som jag säkert glömt.
Och visst ja, sen var det fördjupningsuppgifterna i sam B och geografi. Och det obligatoriska besöket till Norrtälje Tingsrätt för att se en rättegång. Jag har hittills klarat min skoltid utan att få några restuppgifter hängandes efter mig, men ska det komma nån gång så är det nu.
Under alla dessa veckor måste jag dessutom få in en väldans massa träning. På helgerna är det oftast match(er), så jag ställer mig själv frågan: hur i h*lvete ska man ha tid att leva?

När det gäller projektet känns det som att vi bara står och trampar. Resan och boende är visserligen bokat och klart, men på något sätt känns det ändå mest skit. Jag är inte ens säker på vad vi egentligen vill med projektet...

Och nu, när man behöver vara så pigg som möjligt för att orka med allt, är jag trött mest hela tiden. Huvudet känns degigt, och energin undrar jag var den har tagit vägen. Jag behöver nog bara ett litet lyft. Det är vad jag hoppas.
Rädda mig, någon?

Men kanske kan jag hitta en del ljusglimtar?
- Resan till Norge är ju faktiskt bokad, och även om projektet inte går som på räls för tillfället, så kommer jag komma bort från skolan ett par dagar. Och sen är det ju sportlov. Skolan som plats är det inget fel på, det är där mina vänner finns och där kan jag stundtals må väldigt bra, men är det verkligen nödvändigt med alla dessa prov och uppgifter? Jag kanske ska börja tänka positivt - "det är bara en termin kvar".
- Tanken som förföljt mig är en mycket behaglig tanke, även om den tar upp på tok för mycket tid, och då och då kan den lyfta upp mig.

- Tillsammans med ungefär halva klassen ska jag på sportlovet åka på kryssning. 24-timmars till Åbo.
- Innebandy är för tillfället roligt, jag är till och med (nästan) glad när en träning börjar, vilket inte alltid har varit fallet under den här säsongen. Det går dessutom väldigt bra för laget. Laget är för övrigt det skönaste jag spelat i. Sammanhållning? Hell yeah.
- Dagarna går väldigt fort = slutet på gymnasiet närmar sig alltmer. Visserligen närmar sig även ett liv i Boden, men det kanske inte blir så farligt ändå. Har det inte hänt något med tanken tills dess, så kommer jag ha den med mig till det kalla landet där uppe i norr. Då blir det nog varmare.

Jag har hört att man inte ska lägga sig och försöka sova när man är arg eller frustrerad. Kanske ska man inte heller avsluta ett blogginlägg med att vara arg eller frustrerad?
Jag tycker det låter som en mycket bra bloggfilosofi.

Adiós


The ocean is on fire

Ur en sportnörds synvinkel var helgen den bästa på länge. Seger i lördags, seger i söndags (den matchen har jag inte nämnt - seger med 11-6 och personligen en helt okej insats) och Man United - Chelsea i söndags kväll. Jag säger bara 3 - 0. 3 fucking 0. Mot fucking Chelsea. Finns inget lag jag hatar som Chelsea, och inget lag jag tycker om så mycket som United. Därför var det här det bästa som hänt på mycket, mycket länge. Inom sportens värld alltså.
I och med att en ny termin har kommit till oss har vi också fått ett aningen annorlunda schema. Och inte fan är det bättre nu. Absolut inte. Måndagar, som enligt mig ska vara den minst jävliga skoldagen, har nu blivit ännu värre. Alla tråkiga ämnen har verkligen pressats in på den vanligtvis tråkigaste och tyngsta dagen. Rättskunskap, filosofi och historia säger väl det mesta.
Tisdag betyder distans, distans betyder oftast "plugga" i skolan, och "pluggade" gjorde jag även idag. Dagen började dock (återigen) med en försovning. Planen var att jag skulle åka in precis som vanligt, men jag väcktes två timmar efter att jag egentligen skulle gått upp, alltså blev den senare bussen mitt enda alternativ. Jag tror att man försover sig lättare när man inte har någon egentlig tid att passa. Jag vill åtminstone tro det.  
Nu har vi börjat med en ny kurs - svenska C, och det verkar som att den kursen kan bli rolig. Ja just det, rolig. Första uppgiften är att vi imorgon ska ta med oss en sak som varit viktig och som betytt mycket för oss. Vad jag ska ta med mig är inte speciellt oväntat, denna "sak" har ju i princip följt med mig hela livet. 
Vad "saken" är, håller jag tills vidare för mig själv.

Allianshallens golv har hamnat på min svarta lista

Golvet i Allianshallen och jag är inte bästa vänner. Det var i denna hall dagens match utspelade sig, och när uppvärmningen var slut hade jag halkat (och det rejält) två gånger, och det var inte på grund av mina skor, det kan jag säga. Och självklart landade jag på exakt samma ställe vid båda vurporna. Dessutom halkade jag ännu en gång under matchen. Mitt knä ser just nu ut som en misshandlad tomat.
Att duscha med nya, fräscha brännmärken lite här och var på kroppen är inte skönt. Inte alls skönt.
Matchen då? Jodå, seger med 6-3 mot laget som hittills är ensamt om att ha besegrat Rimbo IBK. Vi hade alltså revansch att utkräva, och revansch fick vi. För egen del gick det sådär, närmare dåligt än bra, men vi vann och det var huvudsaken.
Jag antar att det bara är att ladda om batterierna, match igen imorgon. Hur den matchen kommer se ut har jag ingen aning om, jag kände mig rejält slut i sista perioden idag, så jag hoppas att kroppen kommer vara med mig imorgon. Lite sömn gör nog susen.
Visst fan, imorgon måste jag plugga också..... Wohoo...!
Självklart är morgondagens match samtidigt som årets match går på TV - Man United - Chelsea. Hur tänker egentligen engelsmännen när dom lägger den matchen samtidigt som en innebandymatch spelas i Rimbo? Fy!
Just det ja, jag måste hälsa en ny läsare välkommen. Du vet vem du är, jag är väldigt glad över att du hittat hit! =)
Adiós

Out where the dreams all hide

Saker man kan göra en fredagskväll:
- Umgås med sina vänner.
- Dricka med sina vänner/besöka ställen med 18-årsgräns.
- Ha allmänt kul med sina vänner.
Vad gör David denna fredagskväll? David sitter hemma, relativt uttråkad, och tittar på TV. Jag kan säga att det är jättetråkigt, men det tänker jag inte säga. För fyfan vad skönt det kan vara att "bara" vara hemma. Även om det är en fredagskväll. Dessutom är det kanske bäst att vara hemma just ikväll. Min hals säger mig att en förkylning är på gång, inte så otippat kanske när man vistas i samma hus som en dunderförkyld pappa, och jag har match imorgon. Att spela match med förkylning är inte optimalt, det ska tydligen vara "livsfarligt" att motionera med virus i kroppen, så därför är det bäst att inte anstränga sig alltför mycket just för tillfället.
Så en hemmakväll kan vara bra på många sätt.
Bara en kort kommentar om matchen imorgon. Att spela bortamatch kan ibland vara kul, men att spela klockan åtta på kvällen, i Uppsala, nä, det känns inte så lockande. Inte vanligtvis iallafall. Men nu är jag sugen. Innebandy är kul för tillfället, hoppas bara att den här förbannade ännu-inte-existerande-förkylningen inte ställer till det.

Skoldagen var idag, som sagt, inte speciellt ansträngande. Den första och sista lektionen var klockan halv tre, men flitig som jag ibland kan verka vara hade jag bestämt mig för att åka in till klockan tio och börja beta av de skolgrejer som redan börjat bilda en hög. Det gick väl sådär. När klockan hade nått tidpunkten då bussen skulle gå, ja då hade jag precis gått utanför dörren. Och det tar väl ungefär tio minuter från mig till busshållsplatsen. Alltså var det bara att gå in igen, slappa, och vänta en timme på nästa buss. Den lyckades jag hinna med, även om jag var nära att missa även den - hur är det ens möjligt? - och jag kom till skolan runt elva. Jag hade precis börjat pluggandet när mina kära klasskamrater ramlade in, en efter en. Att plugga var nu omöjligt. Och inte fick jag mer gjort av att vi gick ner på stan och käkade lunch. Men hey, lunchen var god, och mat är ju viktigt så.... Något positivt förde det med sig...
Vi kom tillbaka till skolan, och jodå, lite fick jag gjort. Som alltid var samhällskunskap förbannat tråkigt, och jag börjar mer och mer tvivla på att sam-sam var den rätta linjen för mig. Bara på grund av att samhällskunskapen är så sjukt tråkig (men nyttig, lärorik och bla bla bla...), allt annat med denna underbara linje är jag smått förälskad i. Så när jag tänker efter gjorde jag nog ett klokt val.
Dagens enda lektion gick av bara farten, idrott är, och har alltid varit, den roligaste lektionen (va, sportnörd, jag?!), och även om endast fem klasskompisar hade dragit sig till skolan så var även denna lektion rolig. Mina klasskamrater kan jag väl kanske inte klandra, det är ju förståeligt att man stannar hemma när man bara har en lektion.
Ja, sen var den otroligt långa (?) skoldagen slut och jag fick njuta av Kims sällskap till bussen. Bussen är en plats som vanligtvis betyder sömn för mig, men istället blev det en pratstund - en väldigt trevlig sådan, och efter denna bussresa var jag hemma. Jag åt, jag tränade, jag slappar.
Nej, nu ska jag återgå till att göra ingenting.
Adiós
Dagens låt: The Last Shadow Puppets - The Age of the Understatement


Skolan är tillbaka

Skolan är tillbaka, och den har redan börjat inkräkta på min fritid. Första lektionen på den allra sista gymnasieterminen var engelska, där vi fick i uppgift att på två veckor läsa ut en bok på minst 200 sidor, skriva en bokrecension och göra några kortare uppgifter om boken man valt. Dessa två veckor kommer jag behöva till annat. Typ plugga till provet i sam C. Eller provet i rättskunskap. Eller provet i filosofi. Eller den där fördjupningen i sam B. Har någon lärare hört talas om mjukstart?
Fast morgondagen ska jag kanske inte klaga på. Vanligtvis slutar jag halv fem, med lektioner hela dagen. Imorgon har jag en lektion, klockan halv tre. Och det är idrott. En inte alltför ansträngande dag alltså. Men det blir värre.

Vad hände förresten med den sista veckan på lovet?! Den bara försvann, utan att jag märkte något alls. Vi hade första träningen med laget i tisdags, efter ett kortare uppehåll, och trots att jag tränat på egen hand under detta uppehåll så vaknade jag i onsdags med någon märklig sorts träningsvärk i ljumskarna. Den egna träningen (som även den ska få plats på min s.k "fritid") har jag tagit tag i på allvar nu under jullovet, och det känns som att det är på sin plats. Shit, det är ju bara ett halvår kvar. Känns som att det var igår jag kunde tänka att "jaja, men det är lugnt, det är ju ett helt år kvar". Väldans vad tiden går fort hörnini.
Det tråkigaste med att lovet är slut är att även min syster börjat skolan. Därför har hon åkt tillbaka till Uppsala, och efter sig lämnar hon en ledsen lillebror. Inte riktigt kanske, men visst fan är det roligare när hon är här hemma. Nu får jag nöja mig med min andra syster, och det ska ni veta, det är inte dåligt det heller. Vad vi än gör så har vi kul tillsammans, och det underlättar ofta saker och ting.
Ett filmtips: häromdagen såg jag 3:10 To Yuma, och det är en film jag verkligen rekommenderar. Christian Bale är en av mina absoluta favoritskådespelare, och Russel Crowe är en sån som knappt kan misslyckas med en roll. Flera grymma skådisar gör den här filmen riktigt klockren, och jag rekommenderar den varmt.
Dagens låt: Bright Eyes - I Must Belong Somewhere
Adiós

She opened up my eager eyes

Jepp, jag har designat min blogg. Inga drastiska förändringar, jag har bara målat om en aning. Och det är väl ungefär så långt min tekniska kompetens räcker. Jag vill ju piffa upp med bilder och mönster och sånt, men jag har ju inte en susning om hur man gör. Men jag försöker intala mig själv att man går in på en blogg för att läsa vad bloggens ägare skriver, inte hur denne designat den. Så hoppas jag iallafalll att det är med min blogg, att man går in på den för att läsa vad jag skriver, för designen ser ju bedrövlig ut.
Under de senaste dagarna har jag haft en enda tanke i huvudet. Den har suttit fast därinne, ja den har till och med följt med mig när jag sovit. Den här tanken får mig för tillfället att må bra, och när sedan något händer som stärker den här tanken mår jag naturligtvis ännu bättre. Jag tror inte på tecken och sånt där, men det som hände då skulle nästan kunna få mig att tro på det. Det var, som man brukar säga, nästan för bra för att vara sant. Om tanken nån gång blir till handling är tyvärr inte speciellt troligt, men ändå, tanken kommer fortfarande vara kvar.
Vad denna tanke säger tänker jag självklart inte avslöja.

What are we truly aiming for?

Se gärna detta inlägg som två stycken i ett, jag kan tänka mig att det nog blir lättare att sig genom om man gör på det sättet.
Det är den 1:a januari och vi säger välkommen till år 2009. Vi hoppas att du infriar allas förväntningar och att du blir ett bra år.
Gårdagen kunde helt klart ha blivit bättre. Det både trodde och hoppades jag att den skulle bli. Men den var inte helt värdelös. Den blev godkänd, inte mer. Jag fick väldigt mycket motion om inte annat.
Jag tog bussen till Norrtan och gick från busstationen till Erik. Dagens första långa vandring. Slappade lite där, kollade TV och så. Jag mår seriöst dåligt av att se "Släkten är värst". Filmer som är så pass pinsamma att man faktiskt mår dåligt av att se dom borde ju självklart inte få tillverkas. Efter ett par timmar var det dags för vandring nummer 2. Vi gick från Erik till Desse där vi tillsammans med massa andra käkade mat, drack (vissa för mycket skulle det visa sig senare), spelade Buzz (stavning?) och hade allmänt trevligt. För att återgå till Buzz-spelandet. Pop från 90-talet är tydligen min grej. Efter att ha legat sist hela tiden, så gick jag förbi alla och vann. Tur? Ja. Skicklighet? Nej nej. Jag är tydligen väldigt bra på att chansa.
En halvtimme innan tolvslaget inledde vi vandring nummer 3. Alla som var hemma hos Desse gick till Södra bergen, där man har utsikt över stora delar av den stora (?) staden Norrtälje. Människorna och fyrverkerierna var många. Det var skrik och kramar överallt, och det nya året välkomnades.

Efter att ha varit där ett tag bestämde vi oss för att gå hem till Louise ( vandring nummer 4) för att, ja, ska man kanske kalla det efterfesta. På vägen dit hann vi både delta i och lyssna till verbala slagsmål, se några killar springa med en tjej i famnen mot akuten, förfrysa tår och fingrar och Emelie och jag lyckades lura de andra på ett mycket smidigt sätt. Bra gjort av oss Emelie. Dom andra hade sina misstankar, med dom kommer aldrig få reda på vad vi egentligen gjorde. Hmm...
Väl hos Louise var det ganska avslaget, vissa bråkade och andra var bara trötta. Men lite kul var det iallafall. Några nya kom, några försvann på vägen, så man umgicks med många olika under kvällen och natten. 
Vi stannade inte speciellt länge, så nu återstod bara vandring nummer 5. Från Louises lägenhet i Vigelsjö till Grind (i Eriks fall Solbacka). Detta är inte en kort bit. Verkligen inte. I icke-alkoholpåverkat tillstånd skulle det ta väldigt lång tid att gå, så nu, i alkoholpåverkat tillstånd, antar jag att det tog extra lång tid. Jag gick tillsammans med Erik och Madde, som för övrigt mest bråkade med sin syster under kvällen. Eftersom hon inte riktigt var i sitt rätta tillstånd (milt uttryckt) kände jag och Erik att det säkraste var att följa med henne hem innan vi gick åt hållet vi skulle. Ingen stor omväg, alltså ingen större extra ansträngning. Kom hem gjorde hon, och så också vi. Farmor och farfars soffa har nog aldrig varit så skön. Kroppen kändes som att jag hade jobbat non-stop i en vecka. 
Vaknade runt halv två idag, tog bussen hem, och sedan dess har jag bara slappat. Förvånansvärt pigg är jag just nu. Jag har en tendens att inte känna av alkoholen dagen efter, och det har jag lyckligtvis inte gjort idag heller. 
Nyårsfirandet får godkänt, inte mer. Det känns som att jag kunde haft roligare om jag varit någon annanstans. Men mina grymma kompisar gjorde kvällen så mycket bättre.
Hoppas alla får ett bra 2009.

**********

Musikåret 2008 bestod för mig till stor del av en sak. Eller fyra saker egentligen. De fyra medlemmarna i The Killers och deras musik finns ständigt i mitt huvud, och det kommer den göra under det nya året också. Att peka ut någon favoritlåt är omöjligt, men det finns mycket att ta av. Det nya albumet innehåller flera grymt bra låtar. Lyssna till exempel på Spaceman, A Dustland Fairytale, This is Your Life och I Can't Stay. Dessa är värda att lyssna på.
Men det är fortfarande de gamla låtarna som regerar. All These Thing's That I've Done, Indie RnR, Mr. Brightside, On Top..... Jag skulle kunna hålla på hela dagen. YouTube är en guldgruva på många sätt. Exempelvis hittade jag precis en så förbannat grymt bra akustisk version av When You Were Young, som jag tvingar er att lyssna på.
Vad skulle världen vara utan detta band?
Fler artister har självklart fått min uppmärksahmet. Death Cab har väldigt många bra låtar och Angels & Airwaves, med sångaren från Blink i spetsen var, för mig, ett nytt band som jag lyssnat mycket på. Från det bandet kan jag nog utse en favoritlåt. Secret Crowds, med viss konkurrens från The Adventure och Lifeline.
Jag har även stiftat bekantskap med det danska bandet Kashmir, Graceland är sagolikt bra,Time to Pretend med MGMT, Curley Sue (vem kan ha missat den?), Hold On med Neverstore, bandet Sugarcult, för mig okända låtar med Panic at The Disco och The Fray och några gamla klassiker - Bankrobber med The Clash och Don't Stop Believing med Journey.
Vad jag i princip har jag gjort nu är en sammanfattning av låtarna jag under mitt liv som bloggare utnämnt till "Dagens låt", och ser jag till de låtarna jag nämnt måste jag säga att musikåret 2008 var förbannat bra. Nu kära läsare, hoppas jag bara att ni tar del av mina tips. Gör ni det, kommer ni få höra ljuva stämmor och mycket bra musik.
2009, du har mycket att leva upp till.
Adiós


RSS 2.0