Värdelös uppdatering - jag vill direkt be om ursäkt för längden på det kommande inlägget

En vecka sen sist, jag ber om ursäkt. Tiden har inte riktigt räckt till.
Jag ska väl ge en kortare sammanfattning av de senaste dagarna.
Lördag: bortamatch i Östhammar. Laget skulle hämta upp mig i Edsbro, eftersom det ligger på vägen. Efter att ha väntat oroväckande länge börjar jag undra. Till slut kommer några lagkamrater och säger att Jockes bil har kraschat ihop just utanför Edsbro. Först hade han kommit försent till samlingen, glömt att tanka, och när han väl tankat åker han i tjugo minuter innan bilen säckar ihop. Braaaa Jocke! Krislösningen fick bli min pappa. Tur att vi bara hade kommit till Edsbro. Han hämtar upp oss som skulle åkt i Jockes bil och vi kommer till matchen 15 minuter innan den ska börja, kör en snabb uppvärmning och drar igång. Första perioden är, som väntat, förbannat seg och den slutar 1-1. Det var väl den första vi behövde för att komma igång - vi vinner andra med 5-0 och tredje med samma siffror. Till slut 11-1 alltså. Vi spelar grymt försvarsspel för tillfället - två insläppta de senaste två matcherna! I innebandy!! Det är mycket bra. För egen del blev det 2 mål, men visst borde jag gjort fler, jag bommade alldeles för många chanser.. Men aja, vi vann, det är det som räknas.
Inga olyckor på vägen hem, tack och lov.
På kvällen var det dags för käk och lagfest hos Nirre. Det var jävligt skoj, och sammanfattningsvis från festen: jag är usel på singstar. Jag förlorade mot Kalle, och han satt mest och mumlade. Men han hade väl kanske rätt tonläge, det verkar vara det skiten handlar om. För inte är det texten man ska kunna, nehej, bara man hamnar i rätt ton så.. Dålig förlorare? Nej, nej, bara lite frustrerad..
Efter att ha varit där ett tag skulle jag (tyvärr) åka därifrån. Från storstaden (hmmm?) Rimbo till Rö(v). Vi skulle ju fira Emelie och Erik. Det verkade som att jag hade missat det mesta, men dom fick mina gratulationer. Emelie verkade bli glad över sin present, och Erik blev nog, förhoppningsvis, nöjd med dikten jag gav honom. Åtminstone hoppas jag det..
Söndag: Emelies och Eriks egentliga födelsedag. Grattis :D Nu jävlar, nu är ni vuxna!
Dagen handlade mest om att plugga svenska. Det var tänkt att jag skulle ha muntligt nationellt prov på måndagen, men jag återkommer till det. Pluggade gjorde jag och skottade snö gjorde jag. Dagen tog slut rätt så fort, och det var väl lika bra.
Måndag: Dagen börjar med att jag hade försovit mig. Vaknade fem minuter innan jag vanligtvis brukar gå till bussen. Jag gjorde allt jag brukar göra på en halvtimme på tre minuter, och tänkte att jag skulle springa till bussen. När jag försökte öppna dörren, och det inte gick, förstod jag vad som hade hänt. Jag gick till andra dörren, och visst, jag fick min bekräftelse, typ en meter snö. Skolan var bara att glömma, så också det muntliga nationella. Alla bussar var inställda, och bor man där jag bor är man omänskligt beroende av bussarna. Inget att göra alltså.
Jo, en sak att göra - skotta snö. För det gjorde jag, och som jag gjorde det. Så mycket att jag fortfarande har ont i vänsterarmen (vänster, vänster?! Varför inte i höger också?!). Det var vad dagen handlade om.
Idag, tisdag: samma visa idag, inställda bussar och ännu mer snö. Dessutom strömavbrott när jag vaknade. Underbart. Tisdagar betyder distansdag för mig, så jag skulle inte missa några lektioner, men jag skulle lik förbannat ha utvecklingssamtal. Och trots att jag är 18 så ville pappa följa med. Tur då kanske, eftersom jag kunde åka med honom dit. Vi åkte halv elva, samtalet gick bra, jag hade redovisning för en lärare, gjorde nästan helt klart en bokrecension och åkte hem med bussen klockan 5. Eller nej, tjugo över fem. Den var rejält försenad, men hey, den gick ju iallafall!
Kom hem, käkade mat och nu sitter jag och väntar på att Villareal - Man United ska börja. Nu fattas det väl bara att det blir strömavbrott igen, så att jag inte får se mitt älskade United.. Eller att det kommer ännu mer snö, så att jag måste skotta..
Ingen träning idag, tack för det!
För det första: ursäkta för det alldeles för långa inlägget, men se det gärna som ett inlägg om dagen under den tiden jag varit inaktiv - då blir det faktiskt inte så långt :D
För det andra: The Killers nya album har nu kommit. Day & Age heter det. David mår utomordentligt bra.
Har inte riktigt hunnit lyssna på alla låtar, men en godbit har jag redan hittat.
Dagens låt: The Killers - This is Your Life

Marcus Birro ska hyllas. Han ska hyllas rejält.

Har precis kommit hem från ett föredrag (föredrag - jag?!) med Marcus Birro. Han är, tillsammans med Mats Olsson, mina absoluta favoriter inom journalistikens värld. Han är grym på alla sätt och vis, han skriver så förbannat bra, han är den mest socialt begåvade människan jag någonsin hört prata och, och han gillar fotboll. Gillar räcker förstås inte, han är nog en av få som hamnar under kategorin "fanatiker". Mitt fotbollsintresse ska inte ens nämnas i samma andetag som hans. Men ikväll handlade det inte om fotboll. Det handlade om alkoholism, och hur han för några år sedan kom ur sitt beroende. Det handlade samtidigt om mycket mer, det mesta var allvarliga saker, men trots de allvarliga ämnena så lyckades han få med förvånansvärt mycket humor. Värt att tillägga till min lista på saker jag gillar hos honom: han är förbannat rolig. Och att kunna förmedla de allvarliga ämnena på det sättet han gjorde, men även lätta upp stämningen med en sanslös humor, det är fanimej en egenskap som är ovärderlig.
Varför han kom till lilla Norrtälje kan man fråga sig, men alla som var där kan känna sig riktigt nöjda med att ha varit där. För jag är förbannat nöjd med att ha varit där. Det här kommer jag leva riktigt länge på. Om det nu skulle vara så att det finns någon i detta avlånga land som aldrig hört talas om denne man - läs något, lyssna på något, gör något, vadsomhelst, som involverar M. Birro!
Kvällens coolaste var ändå efteråt. Vi har precis kommit ut (irriterande nog har det kommit en masa snö under den korta tiden vi var inomhus), och vem kommer ut genom bakdörren, om inte Marcus himself. Han säger något som liknade (jag var inte speciellt fokuserad, jag var mest förbluffad. Shit, en av mina idoler sa ju faktiskt något som var riktat mot just mig och min familj) "tack för ikväll", och min käre pappa säger något tillbaka, jag minns inte vad. Men det jag vill säga med det här: Pappa fick sista ordet. Min pappa fick sista ordet med Marcus Birro!!

Det, mina vänner, det är coolt.
Som grädde på moset hittade jag alldeles nyss en underbar akustisk version av Mr. Brightside på den underbara, och väldigt användbara, hemsidan YouTube.
Dagens låt: The Killers - Mr. Brightside (Acoustic)


David firar 100, och den snart 18-årige pojken kan ställa till problem

Märkte nyss att mitt senaste inlägg var inlägg nummer 100, och det måste innebära en viss status i den här gigantiska bloggvärlden. Visst, alla ni "aktiva" bloggare når upp till 100 i veckan, men jag fokuserar väl helt enkelt på lite längre inlägg mer sällan, istället för två korta i timmen.
Helgen är avklarad. Nätterna kändes långa, matcherna kändes längre. Det gick trögt att jobba, och matcherna. Ja, det enda jag kommenterar därifrån är att det inte gick speciellt bra. Första matchen gick det inte alls, och vi förlorade. Andra matchen gick väldigt knappt, där vann vi.
Fortsättningsvis får jag försöka undvika jobb och match(er) samma helg.
När jag kom hem från matchen igår, vilket blev runt nio, fanns det bara en sak att göra - plugga till psykologiprovet, som var idag. Psykologi är ett mycket roligt ämne (jag skriver detta med ironi i tankarna) som det alltid är roligt att plugga till (återigen, ironin som talar). Jag hade ju av olika skäl inte speciellt mycket tid till att plugga i helgen, så all fokus riktades till igår kväll. Innan hade jag bara pluggat lite löst några kvällar förra veckan.. Och jag var ganska så trött igår kväll. Därför fastnade inte speciellt mycket i mitt huvud.
Jag kan väl säga att det märktes på provet. Eller så hade jag helt enkelt pluggat på fel saker. En del träffade jag rätt på, men på flera av de större frågorna skrev jag mest bara ner sånt som dök upp i mitt huvud som jag vet att jag hade läst i boken. Om det handlade om just det som frågan frågade om är jag inte så säker på..
Jag fick iallafall ett härligt besked på i-valet imorse, jag får mvg i målspel. Med tanke på att idrott är det roligaste (det enda roliga..?) i skolan, så var det absolut det jag siktade på. 
Just när jag kände att det skulle vara lugnt i skolan ett tag framöver, så kom jag idag underfund med att så verkligen inte är fallet. Och märkligt nog så är allt inom svenskan. Bokrecension, en gigantisk (kan jag säga innan jag ens har börjat med den) rapport som ska in innan jul och muntligt nationellt prov om en vecka. Så resten av kvällen ska jag tillbringa tillsammans med "Förvandlingen", av Franz Kafka. Och förmodligen även morgondagens distansdag.
Dessutom börjar period två på onsdag, och med den två kurser som verkar vara minst sagt tunga - rättskunskap och geografi B.
Nu ska Erik få lite plats i min blogg. Han är en rätt så poetisk pojke. Så när jag fyllde 18 bestämde han sig för att skriva en dikt till mig. En dikt som var förbannat genial. Så genial att en i klassen faktiskt började gråta när han läste upp den. Jag vet hur era tankar går nu - "oj då, en kille som skriver en dikt till en annan kille", och visst, det gjorde han. Men det var en vänskaplig dikt, och inget annat. Eller Erik, är det något du vill berätta för mig? Gör det isåfall inte här, ta det lite mer privat..
Det jag skulle komma fram till är att samme Erik fyller 18 på söndag. Och visst fan känner jag mig skyldig till att skriva en dikt till honom. Inte lika bra, sjävklart inte, men åtminstone en dikt. Som en vänskaplig gest liksom.
Eller, kanske blir den så bra att Kafka himself ler i sin grav. Han var kanske ingen poet, men likt förbannat en sjuhelsikes författare.
Dagens låt: Neverstore - Hold On
Adiós


Bloggfri helg

Sitter med en skål nudlar och ett glas juice. Har precis kommit hem från träningen, och sängen väntar på att någon ska lägga sig i den. Är rejält trött nu. Och värre ska det bli. I helgen är det fullbokat - först och främst ska jag jobba, natten till lördag och natten till söndag. OCH (jag måste skriva med stora bokstäver, det blir mer effektfullt, och det jag nu ska berätta kräver speciella effekter) dessutom ska jag spela två matcher på söndag. Drygt, tungt och jobbigt. Speciellt efter två nätters löpande i hälften av Norrtäljes alla trappor. Faktiskt så känns det inte speciellt lockande. MEN (samma visa här), jag tjänar pengar på att jobba och innebandy är ju roligt. Så hey, inga sura miner här.
Fast jo, lite sura är dom allt...
Vid något tillfälle säger väl benen "stopp". Förhoppningsvis kommer inte det tillfället förrän på söndag kväll..
Anledningen till att jag skriver det här inlägget är för att säga att jag förmodligen inte kommer skriva något på den här underbara bloggen under helgen, eftersom jag inte har tillgång till någon dator.
Nu när jag skrev "dator" kom jag på en rolig grej som hände i skolan. Eller rolig förresten, mest märklig..
Hursomhelst, i vår korridor fungerar det så att man måste kvittera ut en bärbar dator om man vill använda en, och alla datorerna är inlåsta i ett rum, rummet går under namnet "datarummet". Bara lärarna har nycklar till dörren, därför måste man be en lärare om att få hämta ut en dator. Ett system som fungerar helt okej, men jag har först nu insett hur jobbigt det måste vara för lärarna när elever rycker i dom och frågar "kan jag få hämta ut en dator", "kan du öppna till datarummet" o.s.v. var femte minut. Skulle jag varit lärare hade jag väl förmodligen slagit ner eleven som frågade och sagt något i stil med "men för helvete, du kunde väl ta en datajävel samtidigt som dom andra!!" Eller nåt sånt.. Jo, det jag skulle säga var att jag gick in till lärarnas arbetsrum (modigt, jag vet) och frågade "skulle jag kunna få hämta ut en data?". Vid det här tillfället satt det tre lärare i rummet, och alla hörde vad jag sa, det vet jag. Men ingen reaktion. Inte den minsta. Sen kom jag på vad felet var. Jag hade frågat om en "data". Det ordet existerar inte för lärarna. När jag insett misstaget frågade jag istället om en "dator", och lärarna sken upp som solar. Dom måste ju ha planerat det där, på något sätt.. Annars är det bara läskigt...
Bye bye

Nationellt prov i fucking svenska

Jepp, skoldagen bestod av en sak, och endast en sak. Nationellt prov i svenska B. Uppsatsskrivning. Fem timmar hade vi på oss, och jag utnyttjade tiden nästan till max. Jag blev nog rätt så nöjd med resultatet, även om jag alltid känner att jag kunde gjort bättre ifrån mig. Det som gjorde mig, och resten av klassen, irriterad var datorerna. Dessa jävla datorer! Lärarna ville att vi skulle skriva på dator, men då borde man också veta att förmodligen hela nätverket kommer krascha om 50 elever startar igång en varsin samtidigt. Nu var det inte riktigt det som hände, men datorerna blev förbannat sega, och alla satt egentligen och väntade på att allt skulle skita sig. Därför sparade man det man hade skrivit var femte minut, och när man skulle spara hackade det upp sig varannan gång. Drygt var ordet. Tur att man hade fem timmar på sig. Jag undrar jag hur lång tid man hade behövt om inget hade krånglat så förbannat.
Sådär, nu har jag skrivit av mig lite av aggressionerna.
Nu är det bara att ladda om batterierna, uppsats i engelska C imorgon. Nuförtiden känner jag mig bekväm med att skriva på engelska, och det kan ju bara leda till positiva saker. Se på fan, skolan ger ju resultat!  
Fick ännu en förfrågan om att jobba i helgen, och eftersom jag sa nej förra gången kände jag att jag egentligen bara kunde säga ja den här gången. Tungt. Men - extra pengar. Wihoo!
Det har ju regnat konstant den här veckan, men regnar det i helgen, ja då tar jag hissen upp till snubben som kallas "Gud" och riktar hans slang någon annanstans. För nu får det vara nog! Ge mig snö istället, hellre tar jag det.
Nehej, nu har jag skrivit onaturligt mycket under den här dagen.
Dagens låt: MGMT - Time To Pretend. Videon är ett stort frågetecken, men låten. Aahh, låten är underbar...
Tjingeling

Farsans dag

Fars dag idag. Firande hos farfar och farmor, väldigt trevligt, som alltid. Dock åt jag för mycket av godsakerna, och för mycket godsaker ger ofta magont som följd. Så också idag. Vilket inte var speciellt bra, eftersom jag skulle hoppa på bussen till Rimbo för att spela match. Innebandy med magont? Nä, inget vidare. Men magen blev bättre, och det var dags för match. Eftersom jag har spelat som skit de senaste träningarna så trodde jag ju självklart att matchen skulle gå skit. Men efter första perioden hade jag gjort tre mål, och vi ledde med 6-0. Väldigt skönt måste jag säga. Ketchupeffekten är alltid välkommen. Motståndarna, Dannemora, blev förjävligt griniga (inte så konstigt kanske, med tanke på resultatet) och dom verkade bara vilja skada i resten av matchen. Som tur var så lyckades dom inte, och vi kunde vinna väldigt enkelt med 15-4. Tre mål måste jag vara nöjd med, även om spelet inte var speciellt bra. Snart är vi nog fanimej i serieledning..
Skola igen imorgon, helgen har som vanligt gått märkligt fort. Men den kommande skolveckan ska förhoppningsvis inte bli alltför jobbig. Eller när jag tänker efter, den kommer ju bli det.. Nationellt prov i svenska, uppsatsskrivning, på onsdag och uppsats i engelska C på torsdag (skulle ju haft det förra veckan, alltså hade det varit avklarat nu, men vi bytte till den här veckan). Äh, det löser sig nog!
Dagens låt: Ray LaMontagne - Lesson Learned
Adiós

Ett försvunnet inlägg gör David frustrerad

Finns det något mer förjävligt än att ett inlägg man är förbannat nöjd med bara försvinner?! Skit. Får väl ta och försöka återberätta så gott det går.
Första skolveckan efter lovet avklarad. Den har gått smidigt och bland annat innehållit två redovisningar. Sam c i onsdags, gick helt okej, och psykologi igår, gick över förväntan. Efter skolan igår gick jag, tillsammans med Ibbe och Erik, ner på stan för att äta mat. Efter det bar det av till Emelies place i Rö. Äntligen fick jag bekräftelse på att det faktiskt finns platser i det här landet som är mindre civiliserade än Edsbro, där jag bor. Kvällen var väldans rolig, med helskönt sällskap och hyfsad film. Vi blev där rätt så länge men till slut fick det vara nog. Emelies mamma var snäll och gav oss skjuts till bussen - något jag inte rekommenderar är att åka stockholmsbussen på natten. Speciellt inte en fredagsnatt. När vi gick på bussen möttes vi av en förjävlig syn. En kille sitter längst fram med benet utsträckt så pass mycket att det knappt går att ta sig förbi, med en papperskorg i famnen och nån slags sörja på axeln som det inte var speciellt svårt att gissa vad det var för slags sörja. Och den här snubben var vi alltså tvungna att ta oss förbi. Vi klättrade förbi. Klättrade. Vi fick helt enkelt agera smidigt. När sen killen hade vaknat till och skulle gå av bussen fick man panik, eftersom jag satt ytterst. Jag lutade mig in mot Erik så mycket jag bara kunde, och jag klarade mig. Inte skulle han få kladda ner mig inte, nehej!
Men kvällen var som sagt bra, tack för det everybody.
Jag har nyss varit ute på en relativt lång löprunda, och det märktes att min fysiska form inte är på topp ännu, även om det gick helt okej. Som tur är har jag många månader kvar innan Dagen D är kommen.
Imorgon ska alla pappor firas, och det firar jag och min familj med att åka till farfar och farmor. Två pappor i ett och samma firande alltså. Dessutom har jag match. Hemmamatch, tack och lov. Hur den kommer gå har jag ingen aning om, just nu känns det som att jag knappt kan springa och hålla koll på klubba och boll samtidigt. De senaste träningarna har gått extremt dåligt, och jag förstår knappt inte ens varför jag blev uttagen. Men det ska jag väl kanske inte ifrågasätta, det är väl bara att tuta och köra.
Jag har länge funderat på att jag ska (måste) fixa en ny design. Men - vet jag hur man gör? Nej. Har jag ens en aning om hur man gör? Nej, inte en susning. Så vi får se hur det går med den saken..

Dagens låt: Mando Diao - Kingdom & Glory. Man kan bara älska gitarren i den här låten, och allt annat också för den delen.
Hej svejs


Gavin "Mr. Entertainer" DeGraw

Annexet, 3/11-08. Entertainer: Gavin DeGraw.
Igår var alltså platsen för mig Annexet i Stockholm. Jag var där med min lilla storasyster, och många många andra. Underhållningen var grym, Gavin var grym, hans band var grymt, publiken var grym och stämningen blev därför också grym. Det hade gått alltför länge sedan jag senast var på konsert, så det här var verkligen på tiden. Och vilken konsert sen! Shit! Killen som agerade förband var smått fantastisk (vad han hette uppfattade jag inte helt, att jag hörde namnet Jack hjälper mig inte så mycket, det är ett ganska vanligt namn för en amerikan, men fullständigt namn återkommer jag med, var så säkra), och Gavin. Ahh, Gavin. Killen är kungen av livemusik. Det var andra gången jag såg honom, och jag trodde att förra gången skulle vara oslagbar. Så kommer han till landet som kallas Sverige (varför?) en andra gång, och knäcker den senaste konserten totalt. Han var helt sanslös. Min bild av artister kan ibland bli en aning misshandlad om jag hör ett liveframträdande som är kasst (så kräsen är jag tack och lov inte jämt), men Gavin alltså. Snubben är, återigen, helt sanslös när det handlar om att uppträda live. OCH - han har humor. Under en låt (som handlade om "young love") kastas något från publiken upp på scenen. När han sjungit klart låten tittar han vad som kastats upp, och visar upp det för publiken. En BH. Han tittar ut mot dom står närmast scenen (förmodligen tjejer då, med tanke på  vad som kastades upp), säger typ "So this is what you're thinking of when I'm singing about young love", skrattar lite smått och fortsätter sjunga. Det var faktiskt rätt så kul..
Skulle jag vara en sån där nisse som skriver om konserter i tidningar skulle jag ge denna en sexa. På en skala 1-5.
Nu måste jag se till så att det inte dröjer lika länge till nästa.. Jag funderar på att starta ett projekt. Namnet har jag redan klart - "Bring The Killers to Sweden". Någon gång under mitt ynkliga liv ska jag se det bandet live! Om dom inte kommer till Sverige, ja då åker jag väl till landet i väst och ser dom där.
Nu när konserten är borta har jag egentligen inget att se fram emot. Eller vad sägs som redovisning i sam C imorgon, uppsats i engelska C på torsdag och redovisning i psykologi på fredag? Nej du Gavin, kom gärna tillbaka till helgen...
Dagens låt: Gavin "Mr. Entertainer" DeGraw - Belief


RSS 2.0